У сукобу нарко картела 17 жртава

Најмање 17 људи убијено током викенда у насиљу повезаном са кријумчарењем наркотика у Мексику, саопштили су званичници. Од 17 страдалих, деветоро је убијено у граду Сијудад Хуарез. Наоружана група отворила је ватру и убила троје студената у продавници половних аутомобила у Сијудад Хуарезу, на граници с Ел Пасом у Тексасу. У другом нападу, убијени су […]

понедељак, фебруар 7, 2011 / 14:33

Најмање 17 људи убијено током викенда у насиљу повезаном са кријумчарењем наркотика у Мексику, саопштили су званичници.

Од 17 страдалих, деветоро је убијено у граду Сијудад Хуарез.

Наоружана група отворила је ватру и убила троје студената у продавници половних аутомобила у Сијудад Хуарезу, на граници с Ел Пасом у Тексасу.

У другом нападу, убијени су тинејџер, једна жена и 40-годишњи мушкарац, рекао је високи правни званичник, који је навео и да је у трећем нападу у једној гаражи убијено још троје људи, међу којима и 13-годишњи дјечак.

Још три убиства догодила су се у Сијудад Хуарезу, граду од 1,3 милиона становника, у којем је прошле године извршено 2.900 убистава, пренио је АФП.

У насиљу повезаном са кријумчарењем дроге, у осталим дијеловима државе Чиуауа, убијено је још петоро људи.

Ова сјеверна мексичка држава највише је захваћена крвавим ратом између нарко картела, у којем је 34.200 људи изгубило живот од децембра 2006. када је предсједник Фелипе Калдерон широм земље започео рат против трговаца дрогом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *