У Сирији издат још један атест за џенет грађанину БиХ

Девет дана након што је објављено да је на ратишту у Сирији погинуо 41-годишњи Дервиш Халиловић звани Омар из Зенице, стижу нове вијести о погибијама држављана БиХ у Сирији на страни терориста који дивљају по Сирији. Према информацијама портала "Вијести Умета", који је близак селефијској заједници на Балкану, у Сирији је овај пут страдао Емедин […]

четвртак, 26 септембра, 2013 / 08:37

Девет дана након што је објављено да је на ратишту у Сирији погинуо 41-годишњи Дервиш Халиловић звани Омар из Зенице, стижу нове вијести о погибијама држављана БиХ у Сирији на страни терориста који дивљају по Сирији.

Према информацијама портала "Вијести Умета", који је близак селефијској заједници на Балкану, у Сирији је овај пут страдао Емедин Велић из Сарајева мада још нема службене потврде о томе.

Према истим изворима, осим страдалог Велића, још један борац бошњачке националности, рањен је у стомак.

Уз вијест су пренесене и фотографије на којима је Велић у друштву Бајре Икановића, који је 2007. године осуђен за тероризам на Суду БиХ. Икановић се, такођер, налази у Сирији и наводно је већ вио рањен.

Како је за Анадолију раније изјавио портпарол Министарства безбједности БиХ Адмир Малагић, а према оперативним сазнањима којима располажу безбједоносне агенције у Босни и Херцеговини, на ратиштима у Сирији учествује око 60 држављана БиХ. Но, они који су блиски споменутим круговима наводе да је та бројка и много већа.

Погледајте најљепше осмијехе сиријских шехида (ВИДЕО)

"Ради се о сљедбеницима селефизма у Босни и Херцеговини", кратко је рекао Малагић.

Према оперативним, али неслужбеним информацијама, у Сирији на страни побуњеника ратује и око 140 Албанаца са Косова, из Албаније, Македоније и Црне Горе, али је потпуно извјесно да је и та бројка већа.

Прије Дервиша Халиловића, у Сирији је средином маја ове године погинуо и Зеничанин Муаз Шабић. Међу страдалима је и извјесни Абдулџафар из БиХ. Медији су крајем маја јавили да је у Сирији погинуо и један становник Гостивара у Македонији.

Познато је и име Елдара Кундаковића, 27-годишњег младића из Новог Пазара, који је погинуо је 14. маја у борбама против снага Башара ел Асада у Сирији. Заједно са њим погинуо је и Адис Салиховић из Рожаја у Црној Гори.

Према изјавама чланова породица неких од учесника борби у Сирији, тамо се налази 30-так Санџаклија.

У Сирији је на страни побуњеника погиинуло и девет Албанаца са Косова, Македоније и Албаније0 КОМЕНТАРА

  1. Ооо…па је ли то геноцидисани дечаци их биха, кренули у џиха џихад четири ноге, да наставе започето на Балкану!

    Башаре краљу, побиј ту марву обамаамеричкоталибанску, немој ни један читаву гузицу да извуче из твоје лијепе земље! „геноцидисане“ америчке слугењаре, под руку са нашим обамаамериканцем симаном орозом па правац у џехенем у пм.

  2. Јес, јес,…угледо се право, чак је и браду пустио угледајући се на некадашње Четнике, јбг и симана ороз би са вама заједно гинуо за обаму, али нешто се ми Срби не пржимо на та ционистичкожидовска срања, глобализам тероризмом, ми смо се на вријеме повукли из те приче. Још само ороз, вук драшковић и дервиш халиловић не жале погинути за обаму ел барака!

Оставите одговор