У сијенци бијеле куге: Шеф одборничког клуба ПДП напада одлуку владајуће већине у Скупштини града БЛ

Милановић је поручио да је градска администрација испоштовала све што је од њих тражено, укључујући и накнаде за породиље, као и здравствене раднике, те да скупштинска већина само тражи изговор да не ради посао за који су бирани и за који их плаћа народ.

недеља, 5 децембра, 2021 / 12:17

– Још у октобру је градоначелник Станивуковић поручио да свака мајка која добије прво и друго дијете, добиће од Града 500 КМ, да ће свако треће дијете добити 700 КМ, а за свако четврто, пето, шесто дијете биће исплаћена подршка Града у укупном износу од 2.000 КМ. Исплата, која је и виша од онога што је скупштинска већина предвођена СНСД-ом предлагала, почела је још 1. новембра и невјероватни су закључци које је већина, уз надзор Милорада Додика данас донијела, а тичу се блокаде рада скупштине док не буду исплаћене породиљске накнаде, рекао је шеф Клуба одборника ПДП-а у Скупштини града Бањалука Драган Милановић.

– Треба питати и мајку која роди четврто дијете да ли би више вољела у два наврата да добије по 1000 КМ или једнократну помоћ од 500 КМ, како су они предлагали. Невјероватна је и контрадикторност коју већина износи у својим закључцима. У два закључка кажу да они нису фактор који блокира процесе и да ће радити у циљу општег напретка града и грађана, док у трећем наводе да неће долазити на сједнице скупштине. Да ли они стварно мисле да народ не види шта ради и шта им је једини циљ, а то је опструкција функционисања града? Срамотно је то што раде и како се понашају, али ми опет понављамо: дођите на своја мјеста у Скупштини града и на сједницама да укрштамо аргументе, како и приличи народним представницима, рекао је Милановић.