У СДС огорчени због Јеринићевих тврдњи

Српска демократска странка (СДС) изражава огорчење и забринутост поводом посљедњег иступа предсједника Удружења новинара Републике Српске Драгана Јеринића у емисији "Упитник", емитованој синоћ у програму Радио телевизије Србије (РТС), сапоштено је из ове странке. – Тврдећи да је Божидар Станишљевић Боле некада био близак структурама ратног руководства Српске демократске странке (СДС), Јеринић се придружио свима […]

уторак, 24 јануара, 2012 / 16:21

Српска демократска странка (СДС) изражава огорчење и забринутост поводом посљедњег иступа предсједника Удружења новинара Републике Српске Драгана Јеринића у емисији "Упитник", емитованој синоћ у програму Радио телевизије Србије (РТС), сапоштено је из ове странке.

– Тврдећи да је Божидар Станишљевић Боле некада био близак структурама ратног руководства Српске демократске странке (СДС), Јеринић се придружио свима онима који више од двије деценије злонамјерно оптужују Српску демократску странку за све негативне појаве у РС и БиХ.

У СДС кажу да је иступање предсједника Удружења новинара РС на фону ставова које је некада заступао када је био предсједник Независног удружења новинара РС и један од оснивача удружења "БХ новинара" одакле је иступио под притиском својих политичких ментора

– Да је то тако потврђује и то да се његови ставови поклапају с ставовима генералног секретара СНСД Рајка Васића који заговара преиспитивање улоге првог руководства РС током рата у БиХ – наводе у СДС.

Ова странка сматра да је жалосно да то Јеринић чини с позиције предсједника Удружења новинара РС које је настало ,а и примљено је у међународне структуре, у вријеме владавине СДС. Такође, додају у СДС, ради се о класичној инструметнализацији Удружења новинара РС у дневно политичке сврхе и да, доводећи Станишљевића у везу с СДС, Јеринић покушава да утиче на истрагу која је у току.

– Божидар Станишљевић Боле није био близак руководству СДС, али јесте људима "Бакине револуције" коју је предводила Биљана Плавшић – стоји у саопштењу.

СДС позива Удружење новинара РС да се изјасне о ставу свог предсједника, а надлежне органе да убрзају истражни поступак и коначно јавности саопште шта се десило у дворани "Борик" у вријеме обиљежавања 20 година Републике Српске0 КОМЕНТАРА

  1. Мени овај Јеринић, толико, личи на Копању, као да му је син !
    Тако је, по ставу и држању Радоман Божовић(ако га се још ко сјећа), личио на Слобу .

    Каква је то метаморфоза, да пулени, чак и физички почињу личити на Газде ?!

  2. Шта све овај СДС неће себи дозволити? Па јбт имате ли ви иоле људске части да ову трину отресете са себе, ебо вас снсд и њихов лидер и ваше пузавице, дајте Вукоту и Мићића на чело странке па нек вам избори покажу да ли је боље овако или онако!