У Саудијској Арабији од немира за сада само позиви

Екстремистичка група „Бригаде Абдулаха Азама”, повезана са Ал Каидом, позвала је Саудијце да свргну владајућу породицу и запријетила нападима у краљевству. „Бригаде” су оцијениле да краљевска породица заслужује да буде збачена због тога што неумјерено расипа новац, не познаје потребе народа, „шурује” с Вашингтоном и не омогућава Саудијцима да осјете благодети нафтних прихода земље, саопштила […]

субота, фебруар 26, 2011 / 10:29

Екстремистичка група „Бригаде Абдулаха Азама”, повезана са Ал Каидом, позвала је Саудијце да свргну владајућу породицу и запријетила нападима у краљевству.

„Бригаде” су оцијениле да краљевска породица заслужује да буде збачена због тога што неумјерено расипа новац, не познаје потребе народа, „шурује” с Вашингтоном и не омогућава Саудијцима да осјете благодети нафтних прихода земље, саопштила је организација „Сајт интелиџенс груп”, која надгледа исламистичке вебсајтове.

„Режим Ал-Сауда требало би да зна да ће наш рат против њега трајати све док буде невјернички, док буде тлачио и понашао се као да је свемоћан и док буде непријатељски настројен према Алаху и да су главе челника режима и његових плаћеника легитимне мете муџахедина”, поручиле су „Бригаде”, пренио је Ројтерс.

Широм арапског свијета недељама бјесне протести због сиромаштва, корупције и угњетавања, лидери у Тунису и Египту су већ свргнути, а нереди су захватили и Бахреин.

Активисти у Саудијској Арабији позвали су преко „Фејсбука” Саудијце да на демонстрацијама 11. марта затраже да сами бирају лидера, веће слободе за жене и ослобађање политичких затвореника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *