У Сарајеву сахрањена пјесникиња Дара Секулић

Велика српска пјесникиња Дара Секулић (91) сахрањена је данас на гробљу Свети Марко у Сарајеву у кругу породице и пријатеља. Књижевник из Суботице Сњежана Рончевић рекла је да се од Даре опрашта као од своје "духовне мати”. Опраштајући се од познате пјесникиње, Рончевићева је навела да је смрт увијек изненада и да ће се тек […]

четвртак, 15 априла, 2021 / 17:42

Велика српска пјесникиња Дара Секулић (91) сахрањена је данас на гробљу Свети Марко у Сарајеву у кругу породице и пријатеља.

Књижевник из Суботице Сњежана Рончевић рекла је да се од Даре опрашта као од своје "духовне мати”.

Опраштајући се од познате пјесникиње, Рончевићева је навела да је смрт увијек изненада и да ће се тек кад се умири у мислима моћи назвати срећним људима јер их је скоро читав вијек гријала Дарина љубав и учила да буду узорни у свему.

Дара Секулић рођена је 1930. године у селу Кордунски ЛЈесковац. До 10. године живјела је у родној кући која је спаљена 1942. године.

Након погибије родитеља, боравила је по дјечијим домовима и ђачким интернатима.

Гимназију је похађала у селу Рујевац на Банији, те у Италији, Сплиту, Карловцу, Загребу и Сиску, а Вишу школу за социјалне раднике завршила је у Сарајеву, гдје је живјела од 1953. године.

Вријеме посљедњег рата провела је са троје унучади у избјеглиштву, а у свој стан у Сарајеву вратила се 2002. године.

Према сопственој евиденцији, написала је 28 књига поезије.