У Рогатици заплијењено оружје

У оквиру међунардне полицијске сарадње Управе за борбу против тероризма и екстремизма Министарства унутрашњих послова Републике Српске са МУП-ом Републике Србије, 20. октобра 2017. године у Рогатици, слободе је лишено лице иницијала Б.Ћ. (1952)

понедељак, октобар 23, 2017 / 17:57

То је учињено због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ из члана 361. Кривичног законика Републике Српске.

Наиме, лице Б.Ћ. је на основу претходног договора са више лица из Републике Србије, набављало оружје и муницију на територији Републике Српске. Оружје су затим преузимала лица из Србије, која су га кријумчарила у Србију гдје су га и продавали.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су при лишењу слободе лица Б.Ћ. извршили претрес стана и других просторија, као и покретних ствари које користи ово лице, те пронашли и привремено одузели већу количину оружја и муниције.

Након комплетирања предмета против лица Б.Ћ. ће надлежном тужилаштву бити поднесен Извјештај о извршеном кривичном дјелу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *