У последња 24 часа у Јемену погинуло 16 људи

Најмање 10т учесника антивладиних протеста погинуло је у јеменској престоници Сани када је полиција отворила ватру на демонстранте, саопшстили су лекари. Према наводима љекара, у последњих 24 часа на протестима у Јемену је погинуло укупно 16 људи. Како наводи агенција Франс прес, полиција је јуче отворила ватру у тренутку када су демонстранти у Сани кренули […]

четвртак, мај 12, 2011 / 12:54

Најмање 10т учесника антивладиних протеста погинуло је у јеменској престоници Сани када је полиција отворила ватру на демонстранте, саопшстили су лекари.

Према наводима љекара, у последњих 24 часа на протестима у Јемену је погинуло укупно 16 људи.

Како наводи агенција Франс прес, полиција је јуче отворила ватру у тренутку када су демонстранти у Сани кренули у правцу зграде владе. Тада је погинуло двоје људи, а сукоби су настављени током вечери.

У Таези, гдје су се учесници такође упутили ка зградама државних иинституција, погинуло је двоје људи, а у граду Ходеиду живот је изгубио један демонстрант.

Према саопштењу министарства унутрашјњих послова, које је објавила државна агенција Саба, противници јеменског режима су покушали да нападну зграду владе. Они су такође оптужили припаднике опозиције да су отворили ватру.

У масовним протестима који су крајем јануара почели против јеменског предсједника Алија Абдулаха Салеха, до сада је погинуло најмање 173 људи.Оставите одговор