У пореској управи пронађена 4 корумпирана радника

Директор Пореске управе Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас да су у посљедњих годину и по дана на основу пријава пореских обвезника откривена четири радника ове управе за које постоје докази да су корумпирани и који су се у свом раду непрофесионално понашали према пореским обвезницима. „Евидентно је да је сузбијање корупције у редовима […]

петак, 10 маја, 2013 / 12:39

Директор Пореске управе Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас да су у посљедњих годину и по дана на основу пријава пореских обвезника откривена четири радника ове управе за које постоје докази да су корумпирани и који су се у свом раду непрофесионално понашали према пореским обвезницима.

„Евидентно је да је сузбијање корупције у редовима Управе кренуло у позитивном смјеру, те очекујемо да ће Пореска управа у врло кратком року бити `очишћена` од оваквих радника. У Пореској управи имамо основане сумње, само још без чврстих доказа, да се одређен број радника непримјерено и непрофесионално понаша у свом раду, те се баве и недозвољеним и противзаконитим радњама“, истакла је Видовићева.

Она је нагласила да таквим радницима више није дозвољен теренски рад, те да ће обављати канцеларијске послове док се не обезбиједе докази како би се они могли процесуирати, саопштено је Пореске управе.

Видовићева је захвалила свим пореским обвезницима који су пријавили незаконит и непрофесионалан рад запослених Пореске управе, те поново позвала грађане и институције да пријаве све овакве случајеве како би се ови радници могли процесуирати и тиме помогло и Пореској управи.

Она је истакла да – без обзира на одлуке тужилаштва и суда у вези са посљедњим случајем у Источном Сарајеву, гдје је због корупције ухапшен инспектор Пореске управе – за тог радника више неће бити посла у тој институцији.

Видовићева је навела да ће се дисциплински поступак у Пореској управи провести и против начелника принудне наплате у том центру, који је надређени приведеном раднику.

Она је подсјетила да у посљедњих 20 година није откривен ниједан овакав случај у Пореској управи, иако их је било у много већој мјери него данас, што су, како је навела, омогућавали и тадашњи законски прописи са својим недореченостима.

У наставку акције „Прољеће“, припадници полиције Републике Српске саопштили су јуче да су на подручју Источног Сарајева због корупције ухапсили инспектора Пореске управе Републике Српске.