У образложењу пада радара на влади: Јавно-приватно латиничење МУП РС

Из Министарства унутрашњих послова Српске, стигло је саопштење које образлаже или оправдава жељу за јавно-приватним партнерством, при чему предузеће Хаврекс ДОО Бања Лука, не може бити написано азбуком.

петак, март 16, 2018 / 14:35

У складу са закључком Владе Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске ће затражити додатну анализу студије економске оправданости, са фокусом на модел финансирања који би требао у потпуности да дефинише све предности и ризике финансирања пројекта сопственим средствима или путем јавно-приватног партнерства.

Након тога, Влада Републике Српске ће донијети одлуку о наставку пројекта и начину финансирања.

Студију економске оправданости је радио „HAVREKS“ д.о.о Бања Лука, од којег ће бити тражено да уради додатну и потпуну анализу.

Напомињемо да је МУП Републике Српске, када је прије годину и по дана започео са пројектом, тражио од Владе Републике Српске финансирање сопственим средствима, али у том тренутку није постајала таква могућност.

С обзиром да је у овој години постигнута финансијска стабилност, надамо се да ће се изнаћи средства у оквиру буџета за финансирање овог пројекта који је веома битан за МУП и Републику Српску.

Фронтал ево искрено и са крајњим несхватањем пита људе који пишу саопштења у МУП РС – Зашто?

Аман, има ли и један разлог, осим што откривате своје незнање и незанимање за језик којим се свакодневно служите, да неко предузеће из Бање Луке, које нема ни једно страно слово у свом латиничном имену, ви пишете латиницом у ћириличном тексту?

Је ли то Хаврекс узвишенији од нашег језика и писма?

Хоћете ли ускоро престати са понижавањем себе и свих нас који вас плаћамо?Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *