21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

У Њемачкој најмање 156 погинулих у поплавама

Број погинулих у поплавама које су захватиле Њемачку порастао је на 156, саопштили су званичници. Поплаве су данас захватиле и Баварску на југу Њемачке, гдје је погинула најмање једна особа.

недеља, 18 јула, 2021 / 09:15

Округ Берхтесгаденер-Ланд, који се налази на граници са Аустријом, посљедње је подручје у Њемачкој које је погођено поплавама.

Обилне падавине у посљедњих неколико дана довеле су до најгоре природне катастрофе у посљедњих готово шест деценија.

Најмање 110 људи погинуло је у округу Арвајлер јужно од Келна, а полиција очекује да ће тај број расти усљед повлачења воде и великог броја несталих.

У Сјеверној Рајни-Вестфалији погинуло је најмање 45 особа.

Њемачки министар финансија Олаф Шолц изјавио је за недјељник "Билд ам зонтаг" да ће Влада Њемачке одвојити 300 милиона евра непосредне помоћи, као и неколико милијарди евра за обнову уништених кућа, улица и мостова.