У Милићима обиљежен Дан општине

Свечаном сједницом Скупштине општине данас је прослављен Дан општине Милићи и двадесетогодишњица конститусања ове општине. Предсједник милићке Скупштине Бранислав Спасојевић рекао је да је конститутивна сједница Скупштине општине Милићи одржана 31. марта 1992. године и представљала је израз воље и тежњи грађана овог подручја да имају своју локалну власт. "Двадесет година општине Милићи подудара се […]

субота, 31 марта, 2012 / 15:00

Свечаном сједницом Скупштине општине данас је прослављен Дан општине Милићи и двадесетогодишњица конститусања ове општине.

Предсједник милићке Скупштине Бранислав Спасојевић рекао је да је конститутивна сједница Скупштине општине Милићи одржана 31. марта 1992. године и представљала је израз воље и тежњи грађана овог подручја да имају своју локалну власт.

"Двадесет година општине Милићи подудара се са 20 година Републике Српске. Мислимо да смо као заједница најбољи аргумент са локалног нивоа који показује како Република Српска може и треба да напредује", рекао је Спасојевић.

Начелник општине Живојин Јурошевић подсјетио је да су Милићи до формирања посебне локалне заједнице били у саставу општине Власеница, те истакао да су у периоду стасавања и развоја општине Милићи биле значајне три етапе.

"Прво, требало је створити све материјалне претпоставке да Милићи буду формирани као општина, што је валоризовано 31. марта 1992. године. Друго, требало је Милиће одбранити и ту су Милићани показали своју одлучност у годинама рата. Треће, требало је Милиће сачувати од свег зла које нас је задесило у послијератном периоду, а уз то непрекидно радити и градити", рекао је Јурошевић.

Честитке Милићанима упутили су предсједник Републике Српске Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, предсједник Владе Александар Џомбић, те министри.

Изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић рекао је да је у општини Милићи из године у годину присутан тренд развоја и напретка захваљујући природним ресурсима и Компанији "Боксит", њеном визионару и првом човјеку Рајку Дукићу и агилном руководству општине, који су нашли заједнички језик.

"Данас када привреда и политика нађу заједничку ријеч онда је ту и резултат", рекао је Драгичевић.

Свечаност у Дому рудара у Милићима својим наступом увеличала је млада и талентована београдска вилончелисткиња Јелена Михајловић.