У Мадриду гробница од злата – Павелићев гроб ишаран ћириличним словима СКОЈ

Породичну гробницу Анте Павелића, непознате особе су у Мадриду ишарале симболима српа и чекића, звијезде петокраке и натписима СКОЈ.

уторак, март 5, 2019 / 17:16

Како наводи хрватски портал Индекс, фотографија ишаране гробнице објављена је на Фејсбук страници „Хрвати Дојчланд“, преносећи је од „Одбора који брине о оставштини Вишње Павелић“. 

У саопштењу које је овим поводом објавио одбор који брине о заоставштини Вишње Павелић, последње умрле од троје дјеце Анте Павелића, наводи се да су оба гробна мјеста ишарана црвеном бојом, натписима СКОЈ и звијездом петокраком. 

Одбор у саопштењу осуђује овај, како се наводи, „вандалски чин“, уз напомену да „свака мртва особа има право на означено гробно мјесто, а живи на одавање почасти својим мртвима“. 

„Неокомунистички изгредници су графитима оскрнавили и оштетили гробницу и тако подсјетили на скрнављења и рушења хрватских гробова и многих гробаља у дијеловима Хрватске и БиХ након успоставе њихове Југославије“, пише у саопштењу. 

На фотографији се види да је гробница, у којој су покопани Павелић, његова супруга Мара, син Велимир и ћерка Вишња, исписана графитима на ћирилици и комунистичким симболима српа и чекића. 

Како преноси Индекс, и крст изнад двају гробних места је ишаран црвеном бојом, а испод њега је нацртана звијезда петокрака, срп, чекић и натпис СКОЈ (Савез комунистичке омладине Југославије). 

Портал додаје и да је, с обзиром да је ријеч о приватном мадридском гробљу, одбор упутио протестно писмо власницима гробља и затражио санирање оштећења. 

Анте Павелић био је један од оснивача усташког покрета и вођа некадашње НДХ.20 КОМЕНТАРА

 1. Шта рећи осим да Александар Вулин већ два дана добровољно служи војску Србије.
  Свако зна да су тог човјека заиста прегледали доктори да би пут водио само у Ковин а ја сам се потајно надао да ће постати гардиста на гробу Слободана Милошевића.
  Али ова диверзија на гробу Павелићу,само за осуду.

  1. Možda je bolje što ga veliki i blagosloveni Blagoja Jovović nije ubio nego samo ranio tako da se skot patio još neko vrijeme a što se tiče ćiriličnog natpisa moguće da je to djelo nekih argentinskih ljevičara gdje je ideja ljevice jaka uz asistenciju nekog emigranta iz Srbije.

 2. Одједном скојевци посташе ћириличари!?

  Јефтин трик да се у Хрватској оправда мржња према ћирилици.

  Ово су урадиле усташе…

 3. Doktore, Hecegovina te ceka, bez daha. Mauzolej je u pripremi da dostojno doceka svaki hercegovac mosti tvoje. Kad moze ona bradata seljacina cica draza imati bistu od Bosne do Chicaga, mozes i Ti pa da se izjednaci svaka protuva izdajnicka. Ti si barem ceo, a od onog naseg kvislinga i posle dugogodisnjeg kopanja nasli su samo cokanjce na Adi.

  1. Nek ste vi ,Bosanski Kurdi,svome rahmetli hajvanu ( koji vam je isplakao 5 kantona sa Kurdskom većinom u Daytonu) MINIRALI grob na Kovačima …pa neka sve ide u pm .
   Aferim Bosanski Kurdi

 4. Симо П. Ороз 9. марта 2019. у 23:02
  Иако сам дуго разишљао…

  O,ono i „razislja“.Fino.(ono je neurozno?)

  Kratkocunas ,to nije lijepo od tebe.Ne budi asocijalan.Jesmo se dogovorili da se smije psovati samo kad neko laze.Jesam li ja sta slagao?

  Kad smo kod laganja,sta ono bi sa fabrikom plina u Zvorniku?Sta bi sa onim :Rusija ustupa neke poslove Americi na Antarktiku,zauzvrat dobiva dozvolu snabdijevanja plina RS-u?

  Samo neke od tvojih lazi,zasluzio si da ti opsujem desetine puta… zenski dio familije.
  Necu.Nisu one nista krive.

  Sta ono bi sa pricom(omiljena rijec snsd gamadi)o g.Puzigaci?
  Ko je organizovao „primanje“ namibijske delegacije?

  Dosta ti je ,za danas.

  Nesto razisljam.Nije ni tebi lako.Treba ocistiti sva sranja iza ovih „tvojih“.
  Sam si izabrao.

 5. Џасмине,

  с обзиром да се сваке године на Блајбургу поред католичке мисе проучавала и фатиха, а аустријски бискупи забранили мису, каква је ситуација са фатихом.

  Како још нисам чуо да је аустријска улема забранила проучавање фатихе, јел’ то знаћи да ће ове године на Блајбургу бити само хође.

  1. Naravno da je bilo bosnjackog extremizma.Ali je razlika sto cu ga ja osuditi,bas kao i srpski i hrvatski.
   Necu mu povladzivati i tepati politicki reflex.

   Sve je to tebi jasno.Najgore sto ti i nisi extremist.Ti si samo politicka pizda,kojoj nista sveto nije.
   Tacka.

   1. Џасмине,

    екстремизам је појава када се нека мања група издвоји из већине, незадовољна брзином и начином борбе за реализацију неке политичке идеје.

    У случају усташтва у Козарцу није се радило о мањој групи екстремиста него о масовном, готово стопостотном одзиву у усташе.

    Цијеним сваког муслимана који се одриче усташтва, али ако је то одрицање искрено.

    У твом случају се осјети та неискеност јер ниси способан прихватити чињенице о Козарцу и усташлуку у њему нити си способан прихватити чињеницу да су већину усташа у БиХ чинили муслимани.

    Приписивањем усташтва само католицима не може сакрити горе наведене чињенице.

    Кад прихватиш ту чињеницу повјероваћу у твоју искреност.

 6. Обавојест редакцији.

  Са неких телефона и рачунара се не може директно ући на Фронтал.

  Појављује се vultr.

  1. Бјажи ба Симо.
   Коле и Зеисс редовни на Фронталу а гањају се од Омана до Букурешта.
   Једино ако ти ниси у Русији?

   1. Море бити да разне обавјештајне банде покушавају утврдити мој идентитет, па ми овај вултр дође као одбрана лика и дјела.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *