У Лесковцу почела градња фабрике „Фалке“

ЛЕСКОВАЦ – У Лесковцу је данас почела градња фабрике чарапа њемачке компаније „Фалке” и уручено 25 уговора о запошљавању у тој фабрици. Камен темељац за нову фабрику, гдје би требало да буде запослено 600 радника, положили су министар економије и регионалног развоја Србије Млађан Динкић и власник „Фалкеа” Пол Фалке. Фалке је рекао да ће […]

среда, новембар 3, 2010 / 19:06

ЛЕСКОВАЦ – У Лесковцу је данас почела градња фабрике чарапа њемачке компаније „Фалке” и уручено 25 уговора о запошљавању у тој фабрици.

Камен темељац за нову фабрику, гдје би требало да буде запослено 600 радника, положили су министар економије и регионалног развоја Србије Млађан Динкић и власник „Фалкеа” Пол Фалке.

Фалке је рекао да ће нова фабрика од 15 хиљада квадрата производног простора бити завршена до априла идуће године, а да ће производња чарапа почети два месеца касније.

„Фалке” ће та инвестиција коштати више од 10 милиона евра, а у лесковачкој фабрици годишње ће се производити око 10 милиона пари чарапа, углавном за европско тржиште.

Фалке је истакао да је за његову компанију новина подршка какву је добила у Србији.

„Фалке’ има породичну традицију од 115 година и ми ћемо тај дух задржати и у Лесковцу. Радницима обећавам да ће овај пројекат у Србији бити успиjешан и да ћемо имати добру атмосферу”, истакао је власник „Фалкеа”.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *