У КЛИНЧУ (AGAINST THE ROPES)

Однекуд копродукција с Нијемцима. Иначе свакодневан филм. У рутинској пословној причи, која треба мало да афирмише жене, бокс, и Кливленд. А да се уз то понешто и заради. Један од оних, гдје се тачно питате кад долази тај тренутак? Моменат кад лепршава атмосфера креће по злу. И то само зато (а и то знамо), да […]

уторак, мај 3, 2011 / 07:51

Однекуд копродукција с Нијемцима. Иначе свакодневан филм. У рутинској пословној причи, која треба мало да афирмише жене, бокс, и Кливленд. А да се уз то понешто и заради.

Један од оних, гдје се тачно питате кад долази тај тренутак? Моменат кад лепршава атмосфера креће по злу. И то само зато (а и то знамо), да би се све разријешило у још лепршавијој атмосфери, која позива на породично јединство. И братство свих народа и народности!

Прича о Џеки Калан, стварној жени у боксу. Шиканираној, малтретираној, и сексуално узнемираваној. Препукне јој, па се одлучује опробати самостално. Купи уговор за долар, у кафанској препирци са шефом. Шовинистом и мушком свињом.

При првом разговору са боксером-уговорцем, исти је умало опљачка. Постао наркоман. Онда неко излупа све који су се ту затекли. Он је наш нови дечко из комшилука, иначе утјеривач дугова за дилера.

Креће прича, о успону без пада. Тај се зове Лутер Шо, којег Каланова тешком муком производи у профи боксера. Све иде добро, док није постала жедна славе. Тад настаје неслагање, али ми већ знамо да се покајала. И да јој је опроштено.

Нажалост, филм не добија исту пресуду.

(Редитељ: Чарлс С. Датон; Улоге: Мег Рајан, Омар Епс, Чарлс С. Датон)Оставите одговор