У Јемену поново сукоби, 15 мртвих

У обнављеном насиљу у Сани данас је убијено најмање 15 људи, док су војници лојални јеменском предсједнику Али Абдулаху Салеху и борци генерала-дисидента Али Мохсен ал Ахмара гранатирали једни другима стратешке положаје у брдима која окружују јеменску пријестоници, саопштили су званицници. Последњи подаци показују да је, од недеље, око 100 људи убијено у Сани и […]

петак, 23 септембра, 2011 / 08:15

У обнављеном насиљу у Сани данас је убијено најмање 15 људи, док су војници лојални јеменском предсједнику Али Абдулаху Салеху и борци генерала-дисидента Али Мохсен ал Ахмара гранатирали једни другима стратешке положаје у брдима која окружују јеменску пријестоници, саопштили су званицници.

Последњи подаци показују да је, од недеље, око 100 људи убијено у Сани и у другим градовима широм Јемена у најжешћем крвопролићу од почетка вишемјесечних протеста који потресају ту арапску земљу, пренела је агенција АП.

Јеменски званичници су навели да је шест људи убијено у центру Сане када су провладине снаге гранатирале на хиљаде окупљених демостраната, док су снајперисти са кровова циљали демонстранте на Тргу промена, центру седмомјесечних протеста у земљу.

Три посматрача протеста убиле су минобацачке гранате у Сани, у сјеверном Хашаба округу, и још четворицу присталица Салеха и једног војника провладиних снага, док је у међусобним окршајима провладиних и опозиционих снага рањено још 13 људи.

Кућа бившег јеменског министра одбране, генерала-дисидента Ахмара такође је погођена гранатом и један од чувара је убијен, док је Ахмара остао неповређен.

Током јутра четворо цивила је убијено у сукобима владиних снага и војника генерала-дисидента, док је деветоро људи рањено.Оставите одговор