У Јандрином јату: Мастило прелази у НДС

Бивши директор Фонда ПИО Зоран Мастило, који је на ту позицију дошао као функционер ПДП-а, а са ње отишао као кадар СНСД-а, поново мења страначки дрес и ускоро ће и званично да постане функционер Народне демократске странке Крсте Јандрића, сазнаје Пресс РС. Према тврдњама извора овог листа, Мастило је присуствовао и недавном потписивању споразума о […]

субота, 2 фебруара, 2013 / 18:35

Бивши директор Фонда ПИО Зоран Мастило, који је на ту позицију дошао као функционер ПДП-а, а са ње отишао као кадар СНСД-а, поново мења страначки дрес и ускоро ће и званично да постане функционер Народне демократске странке Крсте Јандрића, сазнаје Пресс РС.

Према тврдњама извора овог листа, Мастило је присуствовао и недавном потписивању споразума о уједињењу НДС-а и Демократске партије Драгана Чавића у Бањој Луци, а прије пар дана је водио главну ријеч на сједници у Брчком гдје се такође разговарало о уједињењу ове двије странке.

Пресов саговорник тврди да је Мастило већ дуже време алфа и омега и сива еминенција иницијативног одбора НДС у Бијељини на чијем челу је, случајно или не, донедавно био његов пашеног Раденко Савић, који је прије мјесец и по дана поднио оставку на ту функцију, што је потврдио Пресу РС. Савић је само кратко потврдио да је поднио оставку на све страначке функције, али ни он није желио да говори о разлозима због којих се одлучио на тај потез.

Ипак, наш саговорник објашњава да је управо Зоран Мастило вукао главне конце у овој странци уочи прошлогодишњих избора, истичући да је бивши директор Фонда ПИО имао главну ријеч и приликом доношења одлуке да НДС подржи кандидата СНСД-а за градоначелника Бијељине Мирослава Миловановића.

– СДС је имао договор са НДС-ом да ће подржати њиховог градоначелничког кандидата Мићу Мићића, али петнаестак дана пред изборе тај договор је поништен и "пчелице" су подржале Миловановића. Мастило је у томе имао главну улогу, а на крају се испоставило да је то био потпуно погрешан потез, јер је Мићић помео свог противкандидата – каже наш саговорник.

Он додаје да Мастило на све начине покушава да прикрије од јавности да је једном ногом одавно ушао у нову странку, истичући да основни разлог за то представља чињеница да је он практично још увијек члан бијељинског СНСД-а због чега се уочи локалних избора преко свог пашенога и борио за то да НДС подржи СНСД-овог кандидата за градоначелника.

Да је Зоран Мастило на корак од приступања "пчелицама", потврдила је висока функционерка ове странке Сава Ожеговић Марчета. Она каже да је Мастило био на неколико важних састанака НДС, међу којима и на договорима о уједињењу са ДП, али каже да он још није званично члан ове странке.

– Наш метод рада је такав да свако може да дође и упозна се са нашим програмом и циљевима па и бивши директор Фонда ПИО. Он још није члан наше странке, али надамо се да ће бити, јер НДС свакодневно приступа велики број нових чланова и познато је да из једног у други изборни циклус биљежимо највећи раст популарности и подршке бирача – каже Ожеговић Марчета.0 КОМЕНТАРА

 1. Сава „високи фукционер“ ***** те животе, па та жена није споспобна ни за шта а не за неке високе функције … НДС колико знам до сад није примао отпад и компромитоване људе али изгледа да крећу … с овим потезом само могу изгубити људе у Семберији … У Приједору су већ изгубили а у Бањалуци полако али сигурно губе … Жао ми је НДС-а, нека је то све много боље изгледало …

 2. Еј бре људи,(коментари) гдје ће вам душа!

  Па не ударате ви само на Мастила, ви тиме ударате и на институцију председника РС, унижавате ордење и одликовања наше републике… Заборављате да је „ова дика и понос“ одликован.
  Плаћеници једни!:-o

 3. Ово је дно дна… Упитно је да ли Мастило треба да буде члан „поштене“ странке, а камо ли да аутоматски постаје „веома битан“…

  Прво циркус са Влајкијем, па подршка Влади РС, лоша кадровска политика у странци, форсирање Саве Ожеговић, а сад и довођење кретена у странку….

  То је стварно пропаст…

Оставите одговор