У години повећане бриге: Одликован борац остао без посла јер није члан партије

Раднику бијељинског центра за културу, Мирославу Делићу, одликованог златном медаљом за храброст, није продужен уговор о раду. У центру за културу је са паузом радио од 87, а његова породица са троје дјеце остаје без примања. Каже да је савјесно радио свој посао у реализацији програма, без накнаде центру уступао своју опрему потребну за овај […]

петак, 4 априла, 2014 / 15:40

Раднику бијељинског центра за културу, Мирославу Делићу, одликованог златном медаљом за храброст, није продужен уговор о раду.

У центру за културу је са паузом радио од 87, а његова породица са троје дјеце остаје без примања. Каже да је савјесно радио свој посао у реализацији програма, без накнаде центру уступао своју опрему потребну за овај посао, а да је отказ добио јер није прихватио да постане члан Српске радикалне странке др Војислав Шешељ која води центар за културу.

-Од како сам се поново запослио у Центру радио сам на уговор, који је продужаван. Прво је било на шест мјесеци, па на три, па сваки мјесец, и увијек се спомињало како би било боље да постанем члан странке јер би тако добио сталан посао. Ја то нисам прихватио, нисам био члан ниједне странке, и желим да тако остане – каже Делић.

Делић каже и да овакав расплет посљедица тога што није подржао ново синдикално руководство, и што је јавно запитао шта се десило са децембарском платом, коју радници центра нису примили, иако су после примили јануарску, као да мјесец децембар није ни постојао.

Директор Центра за културу Синиша Бошковић, каже да ће више радника који су на уговору остати без посла, и да разлог није политичке, већ финансијске природе. Центар ће одлуком скупштине града остати без управљања угоститељским објектом, чиме ће му бити смањени приходи, наводи он.

-Одузети су нам и неки други простори које смо издавали. Само због кафића који ће бити дат некоме другом ми ћемо имати 200.000 марака мање, а пет конобара ће остати без посла. Први који су на удару су људи који су запослени на одређено вријеме, како коме истичу, ми не продужавамо уговор јер не знамо да ли ћемо имати пара да им исплаћујемо плате. Сада је то Делић, који нама треба као радник, али пара за плате немамо – каже Бошковић.

Према Делићевим ријечима, у Центру има још људи којима је истекао уговор, али да они долазе на посао, као и да има новозапослених. Што се тиче описа његовог посла, он се пријавио и на радно мјесто које је остало упражњено смрћу једног од радника, али му је речено да је то мјесто раније резервисано.0 КОМЕНТАРА

 1. Бандити, бандити. Да ли неко може да прогута причу да кафана може да заради 200.000 марака?

 2. Прво је било на шест мјесеци, па на три, па сваки мјесец, и увијек се спомињало како би било боље да постанем члан странке јер би тако добио сталан посао. Ја то нисам прихватио, нисам био члан ниједне странке, и желим да тако остане – каже Делић.
  ———————

  Мој Делићу, ја сам стопостотни РВИ високе групе,па само из истих разлога које наводиш нисам остварио никакве друге бенефите, сем ове јебене инвалиднине.
  Да могу и то би ми одузели, такве сам поруке добијао.

  Нисмо у оно вријеме знали, јбга. Били смо млади, честити и наивни.
  Боље да смо сједили код кућа, крили се под сукњама, мало шверцарили, мало поткупљивали…после се учланили у партије па би данас били здрави, имали инвалидске пензије, „позапошљавали“ фамилију, дизали кредите, путовали, мијењали аутомобиле к’о чарапе…аплаудирали „бајама“,ругали се и исмијавали некаквим неугледним и офуцаним ветеранима,називали их издајницима и то је то.

Оставите одговор