У финалу Голд купа Мексико и САД

У финалу Голд купа у САД састаће се репрезентације Мексика и домаћина, које су у полуфиналним утакмицама у Хјустону побиједиле селекције Хондураса, односно Панаме. Мексиканци су пролаз у борбу за трофеј обезбиједили тек послије продужетака, пошто су жилави Хондурашани дуго одолијевали. У додатних 30 минута „сомбрероси” су били много бољи ривал на терену, а поготке […]

четвртак, 23 јуна, 2011 / 17:03

У финалу Голд купа у САД састаће се репрезентације Мексика и домаћина, које су у полуфиналним утакмицама у Хјустону побиједиле селекције Хондураса, односно Панаме.

Мексиканци су пролаз у борбу за трофеј обезбиједили тек послије продужетака, пошто су жилави Хондурашани дуго одолијевали. У додатних 30 минута „сомбрероси” су били много бољи ривал на терену, а поготке за велико славље постигли су Алдо Де Нигрис у 93. и Хавијер Ернандес у 99.

На жесток отпор у полуфиналу наишли су и Американци, које је до очекиване борбе за златну медаљу довео искусни Клинт Демпси голом у 77. минуту.

Мексико и САД су освојили девет трофеја на десет до сада одржаних првенстава земаља Сјеверне и Средње Америке.

Од оснивања тог такмичења 1991. године једино је репрезентација Канаде (2000) успела да „помрси рачуне” изразитим фаворитима.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *