У дефициту смо 660 милиона марака

Република Српска је у првих пет мјесеци ове године остварила укупан обим спољнотрговинске размјене са иностранством од 2,66 милијарди марака, док је покривеност увоза извозом износила 60,3 одсто. Директор Завода за статистику РС Радмила Чичковић рекла је новинарима да је за првих пет мјесеци остварен извоз од милијарду КМ, док је увоз износио 1,66 милијарди […]

среда, 29 јуна, 2011 / 21:23

Република Српска је у првих пет мјесеци ове године остварила укупан обим спољнотрговинске размјене са иностранством од 2,66 милијарди марака, док је покривеност увоза извозом износила 60,3 одсто.

Директор Завода за статистику РС Радмила Чичковић рекла је новинарима да је за првих пет мјесеци остварен извоз од милијарду КМ, док је увоз износио 1,66 милијарди КМ, при чему је остварен спољнотрговински дефицит од 660 милиона марака.

Извоз за првих пет мјесеци ове године је већи за 16,8 одсто, док је увоз већи за 10,6 одсто у односу на исти период прошле године.

Република Српска је у овом периоду највише робе извезла у Србију и то у вриједности од 162 милиона КМ док је највише увезла из Русије, и то у вриједности од 403 милиона марака.