У Бугарској заплијењено 350.000 лажних бирачких листића

Припадници бугарске државне безбједности заплијенили су 350.000 лажних бирачких листића, саопштили су данас тужиоци, дан уочи парламентарних избора на којима, вјероватно, ниједна странка неће освојити већину, што ће резултирати још већим политичким превирањима у најсиромашнијој земљи ЕУ. Тужиоци су рекли да су листићи пронађени у штампарији чији је власник локални одборник странке ГЕРБ чија је […]

субота, мај 11, 2013 / 20:30

Припадници бугарске државне безбједности заплијенили су 350.000 лажних бирачких листића, саопштили су данас тужиоци, дан уочи парламентарних избора на којима, вјероватно, ниједна странка неће освојити већину, што ће резултирати још већим политичким превирањима у најсиромашнијој земљи ЕУ.

Тужиоци су рекли да су листићи пронађени у штампарији чији је власник локални одборник странке ГЕРБ чија је влада поднијела оставку за вријеме протеста у фебруару, али према резултатима анкета још благо води.

„Више од 350.000 одштампаних листића, који су били спремни за употребу на парламентарним изборима, пронађени су у штампарији у Костинброду”, навела је канцеларија тужилаштва из Софије у саопштењу.

Влада странке ГЕРБ је пала због демонстрација потив ниског животног стандарда и корупције, што је резултирало расписивањем избора који се сутра одржавају, наводи Ројтерс.

Бугарска има проблема са снабдијевањем грађана – од којх су два милиона напустили земљу после пада комунизма 1989. године, пијаћом водом и струјом. Многа села у руралним областима су опустјела и у њима живе само стари.

После предизборме кампање, која се више састојала од блаћења противника него расправљања о политици, очекује се да ће преговори о коалицоној влади бити тешки, што би могло довести у питање руковођење земљом и економску политику.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *