У Бањој Луци свјетска изложба -Креативне жене-

Сутра ће у Музеју савремене умјетноси у Бањој Луци бити свечано отворена мултимедијална свјетска изложба жена иноваторки „Креативне жене“.

среда, март 9, 2011 / 14:01

Изложба ће бити отворена у 19:00 часова, а у петак је заказан Округли сто „Жене и иновације“ у хотелу „Босна“ Бања Лука, у 12:00 часова.

Ови догађаји организовани су у сарадњи Музеја савремене умјетности Републике Српске, Гендер центра Владе Републике Српске, Агенције за равноправност полова БиХ и Асоцијације жена иноваторки у БиХ „НОВА“, уз подршку Амбасаде Шведске у БиХ и Шведског института.

Циљ изложбе и округлог стола је да промовишу равноправност полова у иновацијама у и предузетништву, истакну женски допринос у култури, науци и технологији, укажу на препреке и могућности жена иноваторки, те да мотивишу жене и дјевојке да се баве иновацијама и предузетништвом.

Изложба „Креативне жене“ приказује иновације шведских иноваторки, те иноваторки са наших простора које су добиле многобројне награде и признања у свијету. Изложба укључује свјетски реномиране, патентиране иновације, а и мање познате производе који могу помоћи у рјешавању практичних проблема.

Свјетска мултимедијална изложба „Креативне жене“ ће бити постављена прво у Бањој Луци, у оквиру балканске турнеје која траје цијелу годину, а након Бање Луке изложба ће бити постављена у Скопљу и Београду.

Организатор ове турнеје је Шведски институт, а саму изложбу је начинио „Tekniska Museet“ из Штокхолма.

Ово посљедње, име музеја из Шведске, у оригиналном саопштењу МСУРС, остављено је у оригиналу, вјероватно јер не знају како тачно се то изговара на српском…
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *