У Атини представљена "Велика православна хришћанска енциклопедија"

"Велика православна хришћанска енциклопедија”, грчког издавача Јоаниса Флороса, представљена је у Атини, у присуству цариградског и васељенског патријарха Вартоломеја, преноси Верска информативна агенција (ВИА). Енциклопедија има 12 томова, 6.600 страница, 14.400 одредница, 6.600.000 речи и 7.800 фотографија, слика, карата и цртежа. ВИА додаје да су у атинској концертној сали „Мегарон” представљена прва четири тома, као […]

недеља, јун 26, 2011 / 17:09

"Велика православна хришћанска енциклопедија”, грчког издавача Јоаниса Флороса, представљена је у Атини, у присуству цариградског и васељенског патријарха Вартоломеја, преноси Верска информативна агенција (ВИА).

Енциклопедија има 12 томова, 6.600 страница, 14.400 одредница, 6.600.000 речи и 7.800 фотографија, слика, карата и цртежа.

ВИА додаје да су у атинској концертној сали „Мегарон” представљена прва четири тома, као и да је планирано превођење цијеле енциклопедије на енглески.

Енциклопердија је, како је истакао издавач Флорос, намјењена читаоцима 21. века који траже „смисаони, јасан и документован пут” у разумијевању основних тема из области православља.

Енциклопедија има 15 консултаната изван Грчке, међу којима се помиње и српски теолог Ненад Милошевић.

Благослов енциклопедији дали су, осим васељенског патријарха Вартоломеја, и првојерарси цркава јелинске традиције: патријарси Александрије, Антиохије и Јерусалима, као и архиепископи Кипра, Атине и Тиране.Оставите одговор