У Атини пољопривредници подигли протестни камп

Неколико хиљада грчких пољопривредника поставило је шаторе у центру Атине како би изразили незадовољство због најављених пореских и пензионих реформи које захтијева ЕУ и Међународни монетарни фонд /ММФ/. Протесту пољопривредника, који су стигли из цијеле земље на трг Синтагма, придружили су се и радници синдикалци. Полиција процјењује да је око 10.000 људи присуствовало демонстрацијама. На […]

субота, 13 фебруара, 2016 / 13:39

Неколико хиљада грчких пољопривредника поставило је шаторе у центру Атине како би изразили незадовољство због најављених пореских и пензионих реформи које захтијева ЕУ и Међународни монетарни фонд /ММФ/.

Протесту пољопривредника, који су стигли из цијеле земље на трг Синтагма, придружили су се и радници синдикалци.

Полиција процјењује да је око 10.000 људи присуствовало демонстрацијама.

На челу поворке се налазило 20 трактора.

"Не можемо дозволити да влада усвоји ове катастрофалне мјере. Ако се то деси, ми ћемо бити присиљени да постанемо мигранти, или у земљи или иностранству", рекао је Антонис Бицакис, члан координационог одбора пољопривредника са острва Крит, преноси АФП.

Бројни демонстранти су донијели шаторе јер су одлучни да остану овдје наредних десет дана.

Претходно је око 800 пољопривредника гађало камењем зграду Министарства пољопривреде када је полиција употријебила сузавац да би растјерала демонстранте.