тзв. Суд и Тужилаштво тзв. БиХ се готиве у Требињу

Представници Тужилаштва и Суда БиХ, те Одсјека кривичне одбране представили су у Требињу историју и начин рада правосудних институција на нивоу БиХ представницима институција власти, невладиног сектора, медија и грађанима.

петак, 12 октобра, 2018 / 15:35

Представник Тужилаштва БиХ представио је рад, начин дјеловања и остварене резултате ове институције у протеклих 15 година, како би присутни добили тачне и потпуне информације о њиховом раду, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

На заједничком састанку су представљени модалитети и начини комуницирања грађана и локалних заједница са правосудним институцијама, могућност добијања информација о раду институција, као и начинима сарадње које грађани могу остварити са правосуђем.

Сусрети у локалним заједницама организују се широм БиХ, како би грађани у својим заједницама, имали прилику питати представнике правосудних институција БиХ о темама у вези са дјелокругом рада правосудних институција.

Сусрети у локалним заједницама реализују се у организацији Хелсиншког одбора за људска права Републике Српске, уз подршку амбасаде САД у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *