Твитервју са Бореновићем: Спремни смо за рестартовање

Милко Грмуша баш озбиљно схвата твитовање. Да видимо како се Бранислав Бореновић снашао у одговорима ограниченим на 140 словних ознака. Додуше, Милко је измијенио кованицу и сада се нови жанр назива твитерВју, што је дошло као посљедица сугестија читалаца на мрежи. У твитервјуу посланик ПДП у народној скупштини одговара на питања о уласку у НАТО, […]

субота, мај 7, 2011 / 14:17

Милко Грмуша баш озбиљно схвата твитовање. Да видимо како се Бранислав Бореновић снашао у одговорима ограниченим на 140 словних ознака.

Додуше, Милко је измијенио кованицу и сада се нови жанр назива твитерВју, што је дошло као посљедица сугестија читалаца на мрежи.
У твитервјуу посланик ПДП у народној скупштини одговара на питања о уласку у НАТО, независности Српске, те о могућем заједничком кандидату опозиције за градоначелника Бање Луке.
Шта је данас највећи проблем у Републици Српској?

– Од народа отуђена власт, а што је већа спратност у згради Владе већа је и засљепљеност, одсутност визије и енергије, општа депресија у народу.

Док је ПДП био на власти, шта сте подузели да до тих проблема не дође?

– Сигурно да смо ми били одговорнији и конкретнији, али она народна да у сваком житу има кукоља, уз слаб маркетинг, учинила је своје.

У чему је кључна разлика Ваше странке у односу на политичку конкуренцију? Зашто би грађани гласали за ПДП?

– Јасна и системска понуда за рјешавање економских проблема. Нови људи и партија очишћена од каријериста су солидна подлога за добар РЕСТАРТ.

Да ли се Ви лично и Ваша странка залажете за независну Републику Српску?

– Дејтонска Српска нуди довољно државотворности, остале опције су тренутно скупе, непотребне и неизвјесне авантуре.

Да ли би за Републику Српску улазак БиХ у НАТО био користан?

– Као отац два сина, у ПДП-у се залажем за атлантске интеграције као дугорочан гарант да више неће бити сукоба у БиХ. Улазак Србије све рјешава.

Шта бисте поручили младом човјеку који има прилику да оде одавде у неку развијенију земљу и тамо остане?

– Иди, заради нешто пара, сачекај три, четири године да се мало рашчисти овај морални хаос и врати се, или остани да се боримо свим средствима.

Због чега ПДП није присутан на твитеру, а неактиван је прилично и на фејсбуку?

– Несвјесна затвореност, код одређених људи лоша перцепција нових комуникација и одсуство партијског менаџмента. Али, иду промјене на боље.

Шта конкретно чините да политички побједите очигледно безидејну и лошу власт у РС?

– Мјењамо приступ, препознајемо властите грешке и на њима се учимо, промјене у нашем раду су једини гарант да промјенимо и оне око нас.

Ваш најбољи и најлошији потез у досадашњој политичкој каријери?

– Не знам, било је много и једних, пројектних (програм за запошљавање приправника) и других, људских (кадровски промашаји). Надам се више добрих.

Сматрате ли да је логично да се као предсједник бањолучког ПДП на локалним изборима догодине кандидујете за градоначелника?

– Логично је само да иде кандидат који може побиједити, значи један испред опозиције, са програмом и идејама каква да буде Бања Лука 2020. године.0 КОМЕНТАРА

  1. Напредовао је Бореновић, еволуција је дошла до њега. Кад се сјетим само како је ваљо бисере типа: снајпер оловке, фродин прстен итд. 😀

    Добро су се очистили, али потребно је још чистке да се спроведе у странци, потом им је потребна звијезда прелазног рока, мислим да би ПДП требао покушати преговарати са Светланом Ценић и Пером Букејловићем, да јавно признају да су направили грешку што су срушили владу Пере Букејловића…

    Потребан им је нови програм рада, бар Иванићу је познато како се пишу стратешки планови, то је потребно да понуде народу а не да безвезе трућају о снајпер оловкама, нагазним гумицама и сл.

    Ајде Иванићу дижи глас, па да се ова стока лакташка потјера тамо гдје јој је мјесто – ПИК Младен Стојановић (Фармланд, александровачки пут, штала број 1, редно мјесто 1, име вола Милорад!)…

  2. Овај Бореновић је тотални папак и стварно би требали сви медији да престану да обраћају пажњу на овог кретена. Не знам о чему овај прича и та партија је нешто најгоре што се десило Републици Српској од Гојка Кличковића наовамо.

    Бореновићу поклопи се ушима и смири се.

Оставите одговор