08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Твитер забрањује рекламирање медија које контролишу државе

Компанија Твитер саопштила је да ће на својој друштвеној мрежи проширити забрану рекламирања медија које спонзоришу државе.

среда, 21 августа, 2019 / 14:49

У саопштењу компаније наводи се да ће од сада бити забрањено рекламирање свих медијских организација које државе контролишу, било финансијски или уређивачки.

"Обнављамо нашу политику рекламирања која се односи на државне медије. Од сада више нећемо прихватати рекламирање медијских организација које су под контролом државних власти”, додају из компаније.

У саопштењу се напомиње да је ријеч о глобалном приступу који ће се проширити на комплетно пословање.

Одлуке у вези са политиком друштвене мреже доносиће се, како се наводи, на основу кључних питања слободе и независности медија, као што су уређивачки садржај, финансијско власништво, утицај или мијешање у рад емитера, уредника и новинара, директно или индиректно вршење политичког притиска, као и контрола процеса производње и дистрибуције.

"Ова политика неће се примјењивати на медије који су посвећени искључиво, забавном, спортском или садржају о путовањима, али може да се примијени уколико је такав садржај помијешан са политичким”, додаје се у саопштењу.