Твитер и акције: Вриједност друштвене мреже око 11 милијарди

Друштвена мрежа Твитер планира да избаци понуду за 70 милиона својих акција, у вриједности од 17 до 20 долара по комаду. Вриједност компаније је на овај начин процијењена на 11 милијарди, а могуће је да ће да порасте и до 14 милијарди долара. Нагађа се да је процјена вриједности испод реалне и да ће се […]

недеља, 27 октобра, 2013 / 11:23

Друштвена мрежа Твитер планира да избаци понуду за 70 милиона својих акција, у вриједности од 17 до 20 долара по комаду.

Вриједност компаније је на овај начин процијењена на 11 милијарди, а могуће је да ће да порасте и до 14 милијарди долара.

Нагађа се да је процјена вриједности испод реалне и да ће се тек на берзи видети прецизно како тржиште вреднује ову компанију. За сада је задатак руководиоца да обави што више састанака са инвеститорима, покушавајући да их убједе да купе акције и држе их на лагеру.

Идеја је да се на основу реакције дође до закључка да ли тренутно одређена вриједност треба да се коригује или не.

Инвеститори ће се или жалити на спори раст Твитера и на годишње губитке, или ће бити одушевљени бројем корисника и редовних “твитераша“. Када се анализирају све прикупљене информације, коначна вриједност са којом ће се изаћи на берзу биће позната наводно око 6. новембра, преносе агенције.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *