Твипломатија: Три четвртине свјетских лидера има профил на Твитеру

Резултати истраживања "Twiplomacy”, које је спровела водећа свјетска компанија за односе са јавношћу и комуникације "Бурсон-Марстелер”, показују да три четвртине свјетских лидера (77,7 одсто) имају профил на овој популарној друштвеној мрежи. Према писању француског недељника „Нувел опсерватер”, половина од 505 Твитер налога анализираних у оквиру ове студије припада шефовима држава и влада, као и министрима […]

петак, 26 јула, 2013 / 07:47

Резултати истраживања "Twiplomacy”, које је спровела водећа свјетска компанија за односе са јавношћу и комуникације "Бурсон-Марстелер”, показују да три четвртине свјетских лидера (77,7 одсто) имају профил на овој популарној друштвеној мрежи.

Према писању француског недељника „Нувел опсерватер”, половина од 505 Твитер налога анализираних у оквиру ове студије припада шефовима држава и влада, као и министрима иностраних послова од којих трећина сама твитује и то редовно.

Свјетски лидер који има највише сљедбеника на Твитеру је амерички предсједник Барак Обама (33,5 милиона), док је шведски шеф дипломатије Карл Билт најконектованији – прати профиле 44 својих колега у свијету.

Истраживање се посебно бавило односима лидера на Твитеру, па је тако утврђено да двије трећине њих (68 одсто) међусобно комуницира преко ове друштвене мреже.

А кога прати Бијела кућа?

Четвртина политичара прати профил Барака Обаме и Бијеле куће, који пак прате само руског премијера Дмитрија Медведева, британску владу, норвешког премијера Јенса Столтенберга и чилеанског предсједника Себастијана Пињеру.

Премијер Уганде Амама Мбабази одржава најинтензивнију комуникацију: 96 одсто његових твитова су одговори осталим корисницима мреже.


Тинејџерима твитер досадан
Србија: Држава укидасатиричне твитер налоге
Француска: Због жалбе на антисемитизамТвитер доставио податке властима