Тужилаштво саслушало Мишковића

Саслушање власника Делта холдинга Мирослава Мишковића завршено је око 15 часова. Мишковић није давао изјаве медијима. Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић стигао је тачно у 11 сати у зграду МУП-а СИВ 1, за када је саслушање и заказано. Полицији у Тужилаштву одговарао је на питања у вези са пословањем његовог предузећа "Делреал" у својству гарађанина […]

понедељак, децембар 3, 2012 / 16:06

Саслушање власника Делта холдинга Мирослава Мишковића завршено је око 15 часова. Мишковић није давао изјаве медијима.

Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић стигао је тачно у 11 сати у зграду МУП-а СИВ 1, за када је саслушање и заказано. Полицији у Тужилаштву одговарао је на питања у вези са пословањем његовог предузећа "Делреал" у својству гарађанина око 4 сата. Дошао је сам, без адвоката.

Мишковић је стигао у црном БMВ-у из ког је ушао на западни улаз Палате Србија. Изашао је на исти улаз.

Саслушање Мишковића изазвало је велико медијско интересовање – више од 10 камера и тридесетак новинара и фото-репортера налазило се испред Палате Србија. Међутим, он није желио да даје изјаве.

Како јављају репортери с мјеста збивања, недуго послије уласка Мишковића, из зграде је изашла предсједница УО "Луке Београд" и бивша потпредсједница "Делта холдинга" Ивана Веселиновић. Она је ушла у аутомобил којим се довезао Мишковић и отишла.

Данашње саслушање је, како је у Кажипртсу Б92 рекао министар правде, само прво у низу."Позван је у својству грађанина на један информативан разговор. Ту нема никаквог притвора и вјероватно ће бити позван и на неко друго саслушање, ако буде било потребе", додао је Никола Селаковић.

"Имамо један озбиљан и страшан проблем, а то је да се важне ствари за ову земљу прећуткују, или изобличавају, или заташкавају. Мишковић је за ових 26- 27 година и позивао на саслушање и саслушавао. Ово је први пут за тих 26-27 година да њега неко позива на саслушање и да ће бити саслушан, а то ради држава Србија", казао је Селаковић и објаснио да су многе теме раније покретане, а касније су "стављене у фиоку."

У том смислу, он каже да не зна да ли је случај Мишковића био раније покренут, али истиче да та тема овај пут неће бити заташкана.

"Ради ваше информације и информације грађана, Мишковић ће у 11 сати доћи у зграду СИВ-а 1, сачекаће га тамо представници МУП-а, Тужилаштва за организовани криминал. Он у својству грађанина има право да буде задржан 4 сата. Тај први разговор ће се свакако тицати ‘Делреала’. То није једина тема. Има доста тема, а оно што би било занимљиво је и да се испита ‘Нибенс група’", казао је Селаковић.

Он је рекао и да ће Мишковићу, када дође на саслушање, бити предочено да има још тога да се с њим разговара, ако је спреман добровољно да настави, "а ако не, може се очекивати још неко саслушање".

На питање да ли ће тема разговора с Мишковићем бити и приватизација "Ц маркета". Селаковић каже да је могуће да ће и то бити једна од тема. "Ово је само прво у низу саслушања. Оно што је потребно да се истакне је да ће се све радити у потпуности са законом, неће бити незаконитог поступања", рекао је министар правде.

Подсјетимо, Делта холдинг је прије неколико дана објавио да је Мишковић добио позив за саслушање и да ће се одазвати позиву, али није навео о чему ће давати исказ.

Тимови Тужилаштва и полиције провјеравају неколико спорних приватизација, међу којима су и оне у којима су учествовале фирме чији је Мишковић власник. На том списку су Лука Београд, Ц маркет, путарска предузећа која су препродата Нибенс групи, а предмет истраге је и конверзија земљишта на Новом Београду на којем треба да гради Мишковићева фирма Делреал.

У претходном периоду, како је саопштио Делта холдинг, спроведена су "дуга и опширна истраживања" рада те компаније" и у потпуности је одговорено на сва питања о њеном пословању.

Делта холдинг је јуче саопштио да "никада није радио са акцизном робом, послове везане за националне природне и друге ресурсе, нити је радио са јавним предузећима".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *