Тужилаштво: Нема намјшетања утакмица у Србији

Прво основно јавно тужилаштво у Београду након вишемјесечних провјера утврдило је да није било намјештања резултата неколико утакмица фудбалског првенства Србије у прошлој и претпрошлој сезони, међу којима је и утакмица из јула 2015. између Црвене звезде и ОФК Београда. Портпарол тужилаштва Лепосава Вујановић рекла је Танјугу да је, након провјера које је спровела полиција […]

петак, 29 јануара, 2016 / 14:09

Прво основно јавно тужилаштво у Београду након вишемјесечних провјера утврдило је да није било намјештања резултата неколико утакмица фудбалског првенства Србије у прошлој и претпрошлој сезони, међу којима је и утакмица из јула 2015. између Црвене звезде и ОФК Београда.

Портпарол тужилаштва Лепосава Вујановић рекла је Танјугу да је, након провјера које је спровела полиција по налогу тужилаштва, замјеник јавног тужиоца размотрио случај детаљно и закључио да нема основа за покретање кривичног поступка за кривично дјело договарање исхода такмичења, као ни за било које друго кривично дјело које се гони по службеној дужности.

Вујановић је навела да је током провјера размотрена обимна докуметација поводом тог случајака и да је саслушано више лица.

Прво основно тужилаштво је у јулу 2015. године, након бурне реакције спортске и шире јавности због утакмице одигране 19. јула између ОФК Београд и Црвене звезде, на стадиону Обилића на Врачару, дало налог МУП-у да изврши потребне провјере.

Звезда је у том мечу побиједила са 6:2, иако је на полувремену губила са 0:2, па се у јавности спекулисало о могућем намјештању како би се зарадило на кладионицама.

Кривичну пријаву поводом те утакмице, против НН лица, тужилаштву је поднијела једна спортска невладина организација, а Фудбалски савез Србије му је прослиједио одређену документацију која се тиче утакмица из претпрошле сезоне.

Међутим, провјерама је утврђено да нема доказа да је ико извршио било које кривично дјело.