Тужилаштво БиХ затражило продужење притвора за Будимира

Тужилаштво Босне и Херцеговине затражило је од Суда БиХ продужење притвора за предсједника Федерације БиХ Живка Будимира и још четири особе ухапшене 26. априла под сумњом да су умјешани у корупцију. Сви осумњичени су у једномјесечном притвору, а Тужилаштво је предложило продужење мјере притвора за још два мјесеца због могућег утицаја на свједоке, уништавања доказа […]

уторак, 21 маја, 2013 / 17:27

Тужилаштво Босне и Херцеговине затражило је од Суда БиХ продужење притвора за предсједника Федерације БиХ Живка Будимира и још четири особе ухапшене 26. априла под сумњом да су умјешани у корупцију.

Сви осумњичени су у једномјесечном притвору, а Тужилаштво је предложило продужење мјере притвора за још два мјесеца због могућег утицаја на свједоке, уништавања доказа или бјега из земље.

Суд БиХ одлуку о захтјеву Тужилаштва треба да донесе прије 26. маја, када истиче садашњи једномјесечни притвор, преносе локални медији.

Како је саопштено из Тужилаштва БиХ у Сарајеву, осим за Будимира продужење притвора је затражено и за његовог савјетника Петра Баришића, затим за Сауда Кулосмана и Ивана Јурчевића, предсједнике бошњачке односно хрватске организације ветерана, као и за Хидајета Халиловића, функционера Министарства правосуђа Федерације БиХ.

Сви су ухапшени под сумњом да су у замјену за новац издејствовали помиловања особама осуђеним за различита кривична дјела а помиловања је потписивао Будимир.

Из Тужилаштва БиХ подсјећају да су они осумњичени за кривична дјела организовани криминал, злоупотребу положаја или овлашћења, противзаконито посредовање и давање и примање мита, поклона или других облика користи.