Тужилаштво БиХ гони Фатмира Алиспахића, али због приче против миграната и Невладинића

Уопште није случајно да су се сад сјетили Фатмира, али не зато што деценијама говори најгоре ствари о српском народу, већ јер је насикирао ефбиховске Невладиниће, што све скупа сједа у унутармуслиманском обрачуну као тобожњи доказ да то тзв. Тужилаштво БиХ не гони само Србе по "Инцковом закону".

петак, 10 септембра, 2021 / 16:12

"Оптужени А. Ф. (1966.) терети се да је у више наврата током 2019. и 2020. године, путем wеб странице на којој је администратор, као и путем друштвених мрежа, континуирано јавно објављивао текстове и видеозаписе који обилују изјавама које потичу и шире мржњу према мигрантима и мигрантској популацији, као и између конститутивних народа у БиХ", саоштено је из Тужилаштва БиХ, без навођења пуног имена оптуженог.

Он се терети да је у више наврата путем мрежне странице антимигрант.ба на којој је био административни контакт и уредник садржаја, као и путем е-поште, током 2019. и 2020. године, у намјери да изазове и распири националну и вјерску мржњу према мигрантској популацији и народима који живе у Босни и Херцеговини, континуирано јавно објављивао текстове и видеозаписе који обилују изјавама које потичу и шире мржњу како према мигрантима, тако и између конститутивних народа, а што је противно и одредбама Закона о забрани дискриминације, као и одредбама Кодекса за штампу и онлине медије БиХ.

"На наведени начин оптужени је изазвао узнемирење код већег броја особа, представника невладиног сектора, чланова Мреже за изградњу мира, Вијећа за штампу у Босни и Херцеговини и других особа које су имале могућност прочитати садржај наведених порука објављених на наведеном порталу, што је проузрочило и реакцију Институције омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине".

Тужилаштво БиХ наводе оптужбе доказиваће позивањем девет свједока и прилагањем већег броја доказних материјала. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ, који је потврдио.Оставите одговор