Тужилац: Доживотни затвор за Милана и Средоја Лукића

ХАГ – У завршној ријечи тужилац Хашког трибунала затражио је да се Милану и Средоју Лукићу изрекне казна која ће осигурати да "остатак живота проведу у затвору" и да се тиме пошаље порука да нема милости за оне који су у стању да почине тако тешке злочине, саопштено је из Трибунала. Бранилац сматра да кривица […]

среда, 20 маја, 2009 / 18:28

ХАГ – У завршној ријечи тужилац Хашког трибунала затражио је да се Милану и Средоју Лукићу изрекне казна која ће осигурати да "остатак живота проведу у затвору" и да се тиме пошаље порука да нема милости за оне који су у стању да почине тако тешке злочине, саопштено је из Трибунала.

Бранилац сматра да кривица Милана Лукића није доказана изван разумне сумње и тражи ослобађајућу пресуду за свог клијента.

Тужилац Дермот Грум је у завршној речи на суђењу браћи Лукићима позвао судије да оптуженима изрекну казну која ће осигурати да „остатак живота проведу у затвору", будући да су у јуну 1992. године „украли више од 3.000 година живота" вишеградским муслиманима.

Милан и Средоје Лукић се терете за „двије живе ломаче у којима је спаљено око 140 људи", као и за убиства и злостављања вишеградских муслимана у лето 1992. године.
Амерички бранилац Милана Лукића Џејсон Аларид је у својој завршној речи оспоравао исказе преживјелих жртава и других свједока оптужбе.

Према речима Аларида, тужилаштво није на прави начин истражило вишеградске злочине и није извело доказе који изван разумне сумње терете његовог клијента, због чега би, сматра бранилац Милана Лукића, требало ослободити по свим тачкама оптужнице.Оставите одговор