Tужба против Наташе Кандић

Тужилаштво за ратне злочине Србије најавило је подношење тужбе за клевету против директорке невладине организације Фонд за хуманитарно право Наташе Кандић. Замјеник тужиоца за ратне злочине Драгољуб Станковић поднијеће кривичну тужбу против Кандићеве за наводе да "тужилаштво узима новац", које је изнијела данас на Радио-телевизији Б92. Станковић није именом и презименом прозван у емисији, али […]

четвртак, март 10, 2011 / 15:30

Тужилаштво за ратне злочине Србије најавило је подношење тужбе за клевету против директорке невладине организације Фонд за хуманитарно право Наташе Кандић.

Замјеник тужиоца за ратне злочине Драгољуб Станковић поднијеће кривичну тужбу против Кандићеве за наводе да "тужилаштво узима новац", које је изнијела данас на Радио-телевизији Б92.

Станковић није именом и презименом прозван у емисији, али се изричито помиње у извјештају Фонда под називом "Сарадња државних органа Србије и Фонда за хуманитарно право", достављеном тужиоцу за ратне злочине Србије 19. новембра 2010. године. Зато се одлучио на овај корак, образложено је у саопштењу Тужилаштва.

Тужилаштво оцјењује да овакви неаргументовани и злонамјерни иступи Кандићеве деградирају и наносе штету Тужилаштву за ратне злочине и лично Станковићу.

 

Станковић је поступао и поступа у најкомплекснијим предметима ратних злочина као што су "браћа Битићи", "Ћушка", "Сува Река", "Ораховачка група", "Антон Лекај" и "трговина органима".

У неколико наврата, због поступања у наведеним предметима, била му је угрожена безбједност.

Евентуалну накнаду штете коју ће у овом поступку тражити Станковић ће уплатити на рачун Удужења породица убијених, несталих и киднапованих са Косова Метохије, наводи се у саопштењу.

Наташа Кандић изјавила је за Б92 да је Фонд за хуманитарно право дошао до информације да је за ослобађање из притвора једног осумњиченог у Тужилаштву за ратне злочине узет новац.

Како је објављено сајту Б92, Кандићева није прецизирала ко је, када и у ком случају узео новац. Она је навела и да не постоје докази, али да је од неколико извора стигла таква информација.0 КОМЕНТАРА

  1. Sto te gospodjo nismo culi kada je nedavno sve brujalo o trgovini srpskim organima? Kakav si ti humanitarac kad te to nije zabrinulo? Zar je moguce da o tome nista nisi znala, ili mozda nisi placena da o tome pricas… Sta li je majka Zemlja Bogu zgrijesila kada je takve poput tebe zagadjuju svojim smrdljivim nogama…

  2. У Србији је крајем деветнаестог вијека постојао посебан правни лијек којим се држава обрачунавала са раѕбојницима и убицама.
    Просто, држава би неког убицу који би дуго иѕмицао ѕакону и правди јавно „оглашавала ѕа хајдука“.То је значило да је сваки становник Србије имао право да без икаквих правних посљедица убије гдје год хоће онога кога је држава огласила ѕа хајдука.

    И какве ово везе има ѕа текстом о народном иѕдајнику Наташи Кандић?Ма никакве,то ја само наглас раѕмишљам.;);)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *