Турска војска гранатирала Сирију

Турска војска отворила је артиљеријску ватру на циљеве у Сирији и на тај начин узвратила на гранатирање турског града Акчакале, када је погинуло пет особа, саопштио је премијер Турске Реџеп Ердоган. У саопштењу се наводи да је артиљерија дејствовала „на циљеве у Сирији који су утврђени радарском анализом” и да је све урађено у складу […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 08:24

Турска војска отворила је артиљеријску ватру на циљеве у Сирији и на тај начин узвратила на гранатирање турског града Акчакале, када је погинуло пет особа, саопштио је премијер Турске Реџеп Ердоган.

У саопштењу се наводи да је артиљерија дејствовала „на циљеве у Сирији који су утврђени радарском анализом” и да је све урађено у складу са процедуром предвиђеном за те ситуације.

Одлука о нападу на циљеве у Сирији донета је након што су послеподне две гранате испаљене са територије Сирије пале на град Акачкалу.

Претпоставља се да их је испалила сиријска војска, која је гађала положаје побуњеника уз границу са Турском. Поред пет погинулих, било је девет рањених особа.

Заменик турског премијера Булент Аринц изјавио је вечерас да је територијални интегритет Турске у више наврата повређен повременим инцидентима на граници са Сиријом, али да је данашњи артиљеријски напад био „кап која је прелила чашу”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *