Турска Влада тражила одобрење парламента за напад на Сирију

Турска влада затражила је одобрење од парламента за провођење пограничних војних операција против Сирије, неколико часова након што је Анкара отворила артиљеријску ватру на циљеве у Сирији, јавили су локални медији. “Актуелна криза у Сирији пријети стабилности цијелог региона и нашој националној безбједности“, наводи се у писму владе парламенту, у коме се акције Сирије описују […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 14:07

Турска влада затражила је одобрење од парламента за провођење пограничних војних операција против Сирије, неколико часова након што је Анкара отворила артиљеријску ватру на циљеве у Сирији, јавили су локални медији.

“Актуелна криза у Сирији пријети стабилности цијелог региона и нашој националној безбједности“, наводи се у писму владе парламенту, у коме се акције Сирије описују као "агресиве и усмјерене против Турске“.

Партија Правде и развоја /АКП/ премијера Тајипа Ердогана сазвала је специјалну сједницу парламента након што је из правца Сирије испаљена минобацачка граната када је погинуло пет људи, а деветоро је рањено у граду Акџакале, на југоистоку Турске, на граници са Сиријом.

Према писању листа „Хуријет“, турска армија извела је јуче укупно 50 артиљеријских напада на 16 циљева унутар Сирије.

Турски медији јављају да војска вјерује да је минобацачка граната испаљена из редова регуларне сиријске војске.

"Неколико" сиријских војника погинуло је у нападима одмазде, јавио је касније Ројтерс, позивајући се на Сиријску опсерваторију људских права.

„Хуријет“ наводи да су турске снаге у области у пуној приправности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *