Турска узвраћа: Французи Алжирце палили у пећима

Након што су француски законодавци донијели нови закон којим се осуђује порицање турског геноцида над jeрменским становништвом,почетком прошлог вијека, Турска је данас узвратила сличном мјером Турски званичници су саопштили да је Француска починила геноцид над алжирским становништвом за вријеме њихових колонијалних похода у Африци. Турци се позивају на алжирски рат за независност који је трајао […]

петак, децембар 23, 2011 / 19:10

Након што су француски законодавци донијели нови закон којим се осуђује порицање турског геноцида над jeрменским становништвом,почетком прошлог вијека, Турска је данас узвратила сличном мјером

Турски званичници су саопштили да је Француска починила геноцид над алжирским становништвом за вријеме њихових колонијалних похода у Африци.

Турци се позивају на алжирски рат за независност који је трајао у периоду 1954 – 1962. Бројке варирају, али се сматра како је у рату погинуло између 150,000 и 1.000,000 Алжираца.

"Око 15% популације Алжира је масакрирано од стране Француза, почевши 1945. године. Немилосрдно су их убијали и масовно спаљивали у пећима" – рекао је данас турски премијер Реџеп Тајип Ердоган.

Турска је прекинула све политичке и економске везе с Француском и вратила свог амбасадора у Анкару.0 КОМЕНТАРА

  1. Ma neka, ajd’mo sve redom isprozivati ko je sta uradio u svojoj istoriji. Svi su pozurili da se Srbima poseru na glavu zbog Srebrenice. Ajmo sada gospodo jedni po jedni u red, Turci, pa Francuzi, pa Englezi, pa naslijednici NDH i „njihovo cvijece“-(za Svabe vec znamo sta su radili), pa „Austrougari“ i ostala govna. Jednostavno da vec jednom razoblicimo mracnu istoriju „civilizovanih zemalja“ (svaki put me obuzmu stomacni problemi kad se sjetim da su oni „civilizovani“ posto mi eto nismo).

  2. Ма, у крећу су их палили… И на коље набијали!:P

    „Гледа мајмун себе у зрцало…“

    Мајку вам јебем империјалист’Ћку, СВЕ вас треба одреда потровати… Живчом…B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *