Турска туристичка индустрија премашује бројке од прије пандемије

Бројке које је Турска забиљежила у домаћем туризму током празника Курбан Бајрама пружиле су наду овој индустрији која је прошле године имала проблематичну сезону због пандемије КОВИД-19.

уторак, 27 јула, 2021 / 00:34

Потражња за туристичким мјестима у земљи била је толико велика да су бројке премашиле оне из 2019. године, која је проглашена најбољом годином у индустрији.

Челник Турске хотелијерске федерације (ТÜРОФЕД) Сурури Чорабатир рекао је да су посебно задовољни замахом стеченим на домаћем тржишту током празника, пише турски Дејли Сабах.

"На домаћем тржишту премашени су подаци из 2019. године која је била наша најбоља туристичка година. Ми смо најмање 30% изнад цифара које смо постигли на домаћем тржишту у периоду који укључује период празника Курбан-бајрама 2019. године”, казао је он.

Број странаца који су посјетили Турску такође је био висок, а земља је угостила туристе из више од 50 земаља.

Руски туристи чинили су већину страних туриста у земљи као и иначе, док су земљу посјетили и многи туристи из других земаља, укључујући Њемачку, Низоземску, Белгију, Бугарску и Словачку.

Све мањи број нових случајева коронавируса, заједно са брзом кампањом вакцинације, покренуо је потражњу за туристичком индустријом.