21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Tурска: Суд укинуо забрану Твитера

Суд у Турској објавио је привремено наређење агенцији за телекомуникације да укине блокаду "Твитера" и омогући приступ овој друштвеној мрежи, пренијели су данас турски медији. Одлука је донесена пет дана након што је Влада блокирала овај интернетски сервис. Агенција за телекомуникације оптужила је раније "Твитер" да је одбио наређење о брисању одређених садржаја, пренио је […]

среда, 26 марта, 2014 / 12:20

Суд у Турској објавио је привремено наређење агенцији за телекомуникације да укине блокаду "Твитера" и омогући приступ овој друштвеној мрежи, пренијели су данас турски медији.

Одлука је донесена пет дана након што је Влада блокирала овај интернетски сервис.

Агенција за телекомуникације оптужила је раније "Твитер" да је одбио наређење о брисању одређених садржаја, пренио је АП.

Блокада је уведена непосредно након што је премијер Реџеп Тајип Ердоган запријетио да ће угасити ову друштвену мрежу у Турској, јер се на њој износе наводи о корупцији у турској власти.

Многи корисници "Твитера" у Турској брзо су нашли начине да заобиђу блокаду друштвене мреже.

Правници и опозиционе странке затражили су од власти да укину забрану "Твитера", с оцјеном да је она нелегална и неуставна.

У овом тренутку није познато када и да ли ће агенција за телекомуникације извршити судско наређење.