Турска наставља бомбардовање курдских положаја, 100 мртвих

У бомбардовању турске авијације на сјеверу Ирака погинуло је између 90 и 100 курдских побуњеника а рањено 80, саопштила је данас турска војска на свом интернет сајту. Турска војска започела је 17. августа први талас ваздушних напада против Курдистанске радничке партије /ПКК/, а након убиства деветоро Турака које су напали побуњеници на југоистоку Турске. Анкара […]

уторак, 23 августа, 2011 / 11:03

У бомбардовању турске авијације на сјеверу Ирака погинуло је између 90 и 100 курдских побуњеника а рањено 80, саопштила је данас турска војска на свом интернет сајту.

Турска војска започела је 17. августа први талас ваздушних напада против Курдистанске радничке партије /ПКК/, а након убиства деветоро Турака које су напали побуњеници на југоистоку Турске.

Анкара и већи дио међународне заједнице сматрају ПКК терористима који су од 1984. године одговорни за 45.000 жртава.

Турски борбени авиони гађали су положаје курдских побуњеника на сјеверу Ирака у области недалеко од турске границе и на планини Кандил на иранско-ирачкој граници.

Власти сматрају да се око 2 000 побуњеника крије у овој зони која је под аминистративном управо ирачких Курда.

У саопштењу турске војске наводи се да су током акција уништена 14 положаја, осам складишта хране, једно складиште муниције, девет противавионских топова, 18 пећина и 79 скровишта.

Војска напомиње да је ријеч о прелиминарним подацима.