Турска купује С-400 у комплету, без шифри и своје производње ракета

Русија продаје оружје чланици НАТО? То је нешто на шта је једино у Српској указивао Фронтал.СРБ. Многи су се чудили како напредни систем као С-400 може на тај начин лако доспјети у руке Американаца. Руси објашњавају другачије.

четвртак, 5 априла, 2018 / 16:13

Русија продаје Турској „С-400″, али неће омогућити Турцима приступ електроници овог система нити шифре за распознавање руских и других објеката у ваздуху.“Нећемо откривати детаље који се односе на електронику и шифре. Свео

бухватно техничко опслуживање система вршиће се у Русији у погонима фирме `Алмаз-Антеј`, која производи `С-400`“, наводи војни аналитичар Виктор Литовкин.

Он објашњава да Русија неће дозволити купцима да имају шифре и да овај систем надограђују.

Уз све то, Турска ће ракете са овај систем куповати од Русије, у којој ће се оне и производити.

Руководство Русије није спремно да открије чланици НАТО-а једну од својих најстроже чуваних тајни везаних за производњу противваздушних ракета које данас важе за најбоље на свијету.

Турска је купила двије батерије система „С-400 тријумф“. То су најсавршенији системи противваздушне-противракетне одбране.

Анкару ће овај уговор коштати 2,5 милијарди долара, а почетак испоруке „С-400 тријумф“ планиран је за јул 2019. године.

Свака батерија „С-400“ има по четири лансера, а сваки лансер по четири ракете. То значи да једна батерија има укупно 16 противваздушних ракета које могу оборити ловце пете генерације и крстареће ракете у радијусу од 200 километара.

Уз све то, Турска добија и резервни комплет ракета, такође, обухваћен уговором и налазиће се на борбеном положају.

Осим тога, уговор подразумијева и испоруку неколико возила за транспорт и снабдијевање горивом, као и радарске станице, командни пункт, те читав низ помоћних возила.

Како је за портал „Руска ријеч“ рекао Вјачеслав Давиденко, шеф Информативне службе компаније „Рособоронекспорт“, детаљи уговора су строго чувана државна тајна.



1 КОМЕНТАР

 1. Nestalo inspiracije frontalu da izmišlja naslove!?
  Tačan naslov bi bio:
  Ruski režim će prodavati i djecu za dolare!
  Ili
  Rusko-Turska vojna saradnja čvrsta kao čelik*
  * Čelik je terorista koji kolje ruskog pilota
  Fuj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *