Турска купује С-400 у комплету, без шифри и своје производње ракета

Русија продаје оружје чланици НАТО? То је нешто на шта је једино у Српској указивао Фронтал.СРБ. Многи су се чудили како напредни систем као С-400 може на тај начин лако доспјети у руке Американаца. Руси објашњавају другачије.

четвртак, 5 априла, 2018 / 16:13

Русија продаје Турској "С-400″, али неће омогућити Турцима приступ електроници овог система нити шифре за распознавање руских и других објеката у ваздуху."Нећемо откривати детаље који се односе на електронику и шифре. Свео

бухватно техничко опслуживање система вршиће се у Русији у погонима фирме `Алмаз-Антеј`, која производи `С-400`", наводи војни аналитичар Виктор Литовкин.

Он објашњава да Русија неће дозволити купцима да имају шифре и да овај систем надограђују.

Уз све то, Турска ће ракете са овај систем куповати од Русије, у којој ће се оне и производити.

Руководство Русије није спремно да открије чланици НАТО-а једну од својих најстроже чуваних тајни везаних за производњу противваздушних ракета које данас важе за најбоље на свијету.

Турска је купила двије батерије система "С-400 тријумф". То су најсавршенији системи противваздушне-противракетне одбране.

Анкару ће овај уговор коштати 2,5 милијарди долара, а почетак испоруке "С-400 тријумф" планиран је за јул 2019. године.

Свака батерија "С-400" има по четири лансера, а сваки лансер по четири ракете. То значи да једна батерија има укупно 16 противваздушних ракета које могу оборити ловце пете генерације и крстареће ракете у радијусу од 200 километара.

Уз све то, Турска добија и резервни комплет ракета, такође, обухваћен уговором и налазиће се на борбеном положају.

Осим тога, уговор подразумијева и испоруку неколико возила за транспорт и снабдијевање горивом, као и радарске станице, командни пункт, те читав низ помоћних возила.

Како је за портал "Руска ријеч" рекао Вјачеслав Давиденко, шеф Информативне службе компаније "Рособоронекспорт", детаљи уговора су строго чувана државна тајна.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор