Турска ће нормализовати односе између Србије и БиХ

Турска ће наставити напоре за нормализацију односа између Босне и Херцеговине и Србије, што укључује и трилтатералне састанке на нивоу шефова држава и министара спољних послова, рекао је турски предсједник Абдулах Гул уочи тројног састанка који данас почиње у Анкари. На састанку са Гулом у Анкари биће предсједник Србије Томислав Николић и чланови Предсједништва БиХ […]

уторак, мај 14, 2013 / 14:59

Турска ће наставити напоре за нормализацију односа између Босне и Херцеговине и Србије, што укључује и трилтатералне састанке на нивоу шефова држава и министара спољних послова, рекао је турски предсједник Абдулах Гул уочи тројног састанка који данас почиње у Анкари.

На састанку са Гулом у Анкари биће предсједник Србије Томислав Николић и чланови Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић.

Скуп шефова држава трију земаља је прилика за први сусрет предсједника Николића са хрватским чланом предсједништва БиХ Комшићем, који није боравио у недавној посјети Београду са Радмановићем и Изетбеговићем.

Гул је у интервјуу за сарајевско „Ослобођење” рекао да „приближавање Сарајева и Београда даје очевидан допринос миру у региону”.

Те напоре, како је рекао, његова земља ће и убудуће помагати колико год може.0 КОМЕНТАРА

 1. Јок. Ово је Ћургузов рођо, Исти брк, исти визионарски поглед.

  Него, на овом Фронталу скупља се чудна дружина. Комунисти су за Амере, антикомунисти за Кастра и Чавеза, балије зајебавају влахе да су турци, сељачине се никују урбаним именима, еколози бистре националне теме, алкохоличари пропагирају здрав живот, циганија пише расистичке коментаре, педери нападају Качавенду, лопови Додика, дјеца лоших музичара се препиру око нечега само њима знаног, …

 2. aleks, 14.05.2013. 16:22:52
  Jel’ to Turska direktiva?
  I mi dobismo svoj bosnjakluk…ili BosnjaklukB-)

  Симо П. Ороз, 14.05.2013. 15:50:34
  Meni je najinteresantnije kad vidim ove ogorcene diskutante socijalnih tema,koji su pristalice “Jevropskijeh“ i “Sv(i)jetskijeh“ standarda(i para),kako na sav glas ukazuju na one koji su “dojahali Jevroatlantskim tenkovima.“
  Jos cudnije je sto Rusima u isto vrijeme…sve po spisku…
  Izgle’a,jedino spasenije vide upravo u ovim Glupavoglu-imaB-)

  I da ne zaboravim busanje u prsa Srpstvom te u isto vrijeme(jope),dive se Jozi Brozu,ko (najvecem sinu “nasijeh“naroda i narodnosti)

 3. Ко први искључи компјутер који је уштекан на електирчни прикључак, који је повезан брозовим далеководима са брозовим централама и сачека да му син његовог народа направи алтернативну електрану, бар у пола сличну брозовој, тај нек се слободно буса у прса патриЈотска. До тада нек не кмечи у екран, нико не фали броза што се звао броз, него за оно што је иза њега остало, а без тога би и ти јахач јахао магаре кроз кршеве и кланце!
  Према томе, кад саградиш нешто боље, онда докажи да си бољи, овако се само офираш из чиста мира!

  Кад је неко направио ауто после фијакера, сви су се сложили да је то прогрес, увијек нешто боље треба да замијени старо и лошије, а код нас тог процеса већ 30 година нема!

 4. Не знам да је нешто направио Броз. Знам да је направио НАРОД који је својим рукама препуним жуљева, бесплатно, изградио све што и данас постоји. Броз је добијао милијарде као поклон јер се нашао у правом тренутку на правом мјесту, свима потребан и пожељан друг, и истоку и западу. Тиме је промовисао шарену лажу, а послије њега није остало ништа, осим крви и ратова.

 5. anja banja luka, 15.05.2013. 01:19:54

  Шта је било са тим НАРОДОМ после броза? Каква је то колективна амнезија наступила па су напрасно заборавили правити тунеле, мостове, бране, електране, термоелектране, хидроелектране, нуклеарне електране, ракете, авионе, аутомобиле, возове, репетиторе, сателитске предајнике, фабрике, хале, солитере,….било шта?

 6. Драги Рамштајн, а када ће правити када смо крварили годинама ослије њега. Када смо тако раскрварени након тога поробљени. Плус, послије њега су остали нераднички кадрови које је он створио и који су навикли да је животни циљ да се прикачиш за државу, добијеш стан и ријешиш све проблеме, без да више икада прстом мрднеш. То није могло дуго да траје, зато данас моја генерација, али и генерација мојих родитеља испаштамо.

  У Југославији се добро живјело шездесетих и седамдесетик, када је долазило 100 000 000 000 долара. Послије тога је настао потоп. ЛАко је тим новцем било одржавати шарену лажу.

  Некада је Србин знао да ради, од када је он упропастио село, српско, из разлога које сам наводила на другој теми, просјечан Србин више не зна ништа.

  Наравно, није он сам крив. Ми смо се примили.

 7. Драга Ања, немој да ме погрешно схватиш да сам ја идолопоклоник поменутог броза, не, нисам уопште, кривим га за авнојске границе, а нарочито „аутономију“ шиптарску којом је дефинитивно сахранио јужнословенско јединство.

  Али факат је, да би данас свака радничка породица мијењала свој статус за статус из његовог времена! Није ту ствар само у задуживању и стварању привидног благостања, ево ови садашњи идиоти су нас више задужили него броз икада и имамо катастрофично стање привреде и друштва!
  Једноставно броз је имао систем у ком је све функционисало на свом мјесту, а био је и Голи оток као против мјера за напослушне и неподобне!
  Своје тадашње криминалце брозов систем је слао у иностранство, криминална лица типа Љуба Земунац и ини, су и такви радили корисне послове за његов систем. Ради у Њемачкој за интересе СФРЈ, то је дозвољавао брозов систем, а није скупљао олош око себе као ови садашњи владари главоње!
  Рат није оправдање за садашње стање и Чеченија је имала тежи и гори рат од нас, па су се људи подигли и сад раде нешто изграђују се, привређују. Код нас иде обрнут процес, ми од рата на овамо назадујемо, са евентуално малим периодом развоја оно Иванићевог па до 2006.
  Брозова инфраструктура је и данас итекако у употреби у свим државицама бивше СФРЈ, а фабрике које је његов систем подигао су опљачкане, биле су у рангу са садашњим европским гигантима.

  Наравно да бих ја волио да је другачије, али нажалост није, ми од броза на овамо немамо радничку класу, нема радника и рудара на одмор на море, нема плата и станова за радничке породице, само се лопови тале међусобно, а све што нека просјечна породица направи је преко неког лихварског кредита гдје каматари гуле кожу с леђа обичног грађанина!

  Српско село је данас пусто, да би се вратио неко тамо да привређује треба му таман толико пара са колико би могао комотно отићи у Аустралију и тамо живјети у том загарантованом стандарду, док су овамо гаранције нормалног живота сељака, никакве и не постоје. Може свако обезбједити себи само да једе то што произведе, али за плаћање обавеза, струје, нафте, телефона, регистрација или доприноса, може комотно угасити.
  Нема ‘љеба од мотике!

 8. Broz je pred smrt liječen u Ljubljani a na istom odjeljenju samo sprat niže ,sa zdrastvenom knjižicom i uputnicom čovjek iz Kaknja,običan radnik, kog sam upoznao lično i od njega ovo saznao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *