11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Туристички потенцијали и сточни фонд: Јагњијада у Осмацима

У мјесту Борогово, општина Осмаци, данас је одржана "Јагњијада", на којој је учествовало 117 екипа са око 3.500 људи из Републике Српске, Србије, Аустрије и Њемачке.

недеља, 29 августа, 2021 / 23:13

Начелник општине Осмаци Радан Сарић изразио је задовољство одзивом великог броја екипа које су активно учествовале на овој, трећој "Јагњијади", те великом посјетом овом излетишту.

"Окупити оволики број људи на једном мјесту заиста је ствар добре организације, али и локација која одговора свим захтјевима учесника, чак и оних најпробирљивијих", рекао је Срни Сарић.

Он је додао да локација за "Јагњијаду" на Борогову, осим што има одговарајући простор за постављање шатора и окретање јагњади на ражњу, има простора и за шетњу, фолклор, спортске активности.

"За ову Јагњијаду организовали смо, на моју иницијативу, и џипијаду на којој је учествовало десетак џипова из Зворника и Осмака", рекао је Сарић и нагласио да је стаза којом су се кретала возила заиста захтјевна, са много препрека на релативно малом порстору.

Сарић је нагласио да ће општинска управа настојати да ово подручје обрасло боровом шумом и са изузетно чистим ваздухом промовише као мјесто за породичне излете, као и за ђачке екскурзије и спортске колективе.

Он је оцијенио да општина Осмаци има огроман потецијал за ове и сличне манифестације које могу да обогате туристичку понуду краја те нагласио да организатори требају храбрије да наставе са додатним напорима како би Осмаци у том смислу добили препознатљив туристички бренд.

Сарић је рекао да је "Јагњијада" изузетна прилика за дружење, опуштање, игру и пјесму уз живу музику, те захвалио свим учесницима и пожелио им угодан боравак и добро расположење, уз жељу да се наредне године број учесника дуплира.

Он је захвалио и људима који су на ову манифестацију дошли из Београда, Новог Сада, Аустрије, Њемачке и других земаља, људима који су на извјестан начин везани за овај крај и који га нису заборавили.

Прошле године није одржана "Јагњијада" због пандемије вируса корона, док су на другој учествовале 103, а на првој 51 екипа.