Тук на утук: Након куповине С-300 Турска неће да протјера руске дипломате

Турска неће предузете мјере против Русије, којој Велика Британија приписује тровање бившег двоструког агента на „основу неког навода“, изјавио је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган, пренијела је данас истанбулска штампа.

среда, март 28, 2018 / 20:45

Та изјава долази у тренутку када су САД и неколико земаља Европске уније, као и НАТО, чија је Турска чланица, протјерале руске дипломате као одговор на тровање двоструког агента Сергеја Скрипаља у Великој Британији.

„Не планирамо сличне акције само зато што су неке земље преузеле мјере на основу неког навода“, рекао је Ердоган, а преносе листови Хуријет и Јени сафак.

Ердоган је рекао да „апсолутно не долази у обизир да се Турска понаша као те земље“.

Турска је остала релативно резервисана послије избијања афере Скрипаљ. Министарство иностраних послова осудило је тровање бившег агента и његове ћерке Јулије али Русија није поменута.

Еродган има добре односе с руским колегом Владимиром Путином, док су се односи Турске са западним земљама погоршали посљедњих годину и по дана.

Путин и предсједник Ирана Хасан Рохани требало би почетком априла да посјете Турску у оквиру преговора о Сирији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *