Тук на утук: Чубриловић каже да из ДНС само Павић може бити кандидат

Предсједник Народне скупштине Републике Српске и замјеник предсједника Демократског народног савеза Недељко Чубриловић рекао је да сигурно неће бити кандидат ни за једну од појединачних функција на предстојећим изборима у БиХ.

петак, 2 марта, 2018 / 15:49

-Уколико ДНС буде имао кандидата то ће бити предсједник странке Марко Павић, казао је Чубриловић. Павић је раније гостујући на АТВ, рекао да он неће бити кандидат, да да је Чубриловић могући кандидат.

Чубриловић је, гостујући у Пулсу БН телевизије казао да ДНС од коалициних партнера, прије свега СНСД, ће тражити једну од двије појединачне функције на предстојећим општим изборима.

– Уколико добијемо једну кандидатуру ДНС ће кандидовати предсједника странке Марка Павића без обзира што се он противи томе, рекао је Чубриловић, додајући да то неће бити уцјена према коалиционом партнеру.

– Коначни став ће донијети органи странке, казао је Чубриловић.

Рекао је и да није искључено да не буду у коалицији са СНСД-ом, а и да остану.

– Не могу искључити ни једну могућност, може се десити на крају и да сами изађемо на изборе са својим кандидатима – казао је Чубриловић, понављајући да ће сигурно њихов кандидат, уколико до тога дође, бити предсједник ДНС-а Марко Павић.

Павић: Нећу ја бити кандидат, можда подметнемо Чубриловића

Искључио је могућност разговора са Савезом за промјене, јер су они, како је казао, већ избацили кандидатуре и за предсјендика Републике Српске и за српског члана у Предсјендиштву БиХ.

Када је ријеч о сарадњи Парламента са српским представницима у заједничким органима, Чубриловић је рекао да је сарадња коректна и да српски представници у заједничким институцијама нису, како их оптужују из неких странака, ништа прекршили што се тиче ставова НСРС.

Казао је да се превише енергије троши на међусобна оптуживања и да његова странка у томе не учествује када су у питању сукоби на релацији српских представника у заједничким институцијама БиХ и неких политичких опција у Републици Српској.Коментариши