Трошкови отварања мале хидроелектране 60.000 марака

"Мала хидроелектрана Бочац 2" на Врбасу биће отворена у августу или септембру уз музику, црвени тепих, лед екран, свјетлосне ефекте… а редитељи, драматурзи, дизајнери, монтажери и други који ће све осмислити и извести биће плаћени скоро 60.000 КМ, открива портал Капитал.

четвртак, 26 јула, 2018 / 19:54

"Хидроелектране на Врбасу" Мркоњић Град, којима руководи Недељко Кесић, расписале су тендер за набавку услуга поводом отварања "МХЕ Бочац 2", процијењене вриједности 49.000 КМ без ПДВ-а. Уз порез, забава поводом отварања хидроелектране коштаће Републику Српску и остале мањинске акционаре 57.330 КМ.

"ХЕ на Врбасу" губитак од 3,6 милиона у 2017. години и дугови од чак 17,3 милиона КМ, не спречавају да поменуту манифестацију организују, и то на двије локације, на платоу испред "МХЕ Бочац 2" и на платоу испред "ХЕ Бочац 1".

Одабрани тим мораће да напише сценарио и протокол за свечано отварање на платоу Бочац 2, да уради дизајн и шематски приказ догађаја, као и фотомонтажу у стварном амбијенту, те да изради позадину 4×3м и елементе брендирања простора.

Управа не штеди, па тражи да на тој локацији треба да буде бина са самостојећим микрофоном, озвучење за 100 особа, тон мајстор, бијела расвјета уз ангажман мајстора свјетла, водитељ с бубицом, хостесе, црвени тепих, сатенске врпце, стубићи, маказе, јастучић… Све наравно треба да забиљежи и фотограф.

И за манифестацију на локацији "Бочац 1" непходан је сценарио, протокол, шематски приказ и фотомонтажа догађаја, али и већа бина него на првој локацији, а на којој ће бити говорница и застава.

Да ће главна "представа" бити на овој локацији потврђује и захтјев за најам лед екрана од пет метара, али и озвучења за минимално 400 особа и техничку пратњу бенда. Уз тон мајстора са два асистента, неопходна је и сценска расвјета.

Они који ће овај догађај осмислити и реализовати, претходно треба да дизајнирају 350 позивница и коверти, те по 10 плакета и захвалница у одређеном формату, али које ће имати "3Д метални одливак и гравирну плочицу".

Поводом отварања хидорелектране планирана је и подјела 80 ВИП поклона, те 350 графика рађених техником бакрописа, минималног формата А4 са потписом аутора – академског сликара.

Онај ко се упусти у овај посао треба да има најмање три референце о извршеним услугама које су предмет набавке, минималне вриједности 40.000 КМ и да достави изјаву о ангажовању редитеља, драматурга, монтажера и дизајнера. Рок за пријаву је 6. август, када ће бити и отворене понуде.

Уговор ће бити додијељен оном ко понуди најнижу цијену технички задовољавајуће понуде, а цијена треба да укључује трошкове монтаже и демонтаже.2 КОМЕНТАРА

 1. Не знам колико ће бити отварање ове мини хидроелектране, али знам да ће бити испитана свака марка гдје је потрошена?

  Мислим лично да ће онај мали што му смрди из уста отићи у затвор после избора, да ће се трошкови што више ублажити од лопова који су се уклопили, наравно, да ће електрана наставити радити зато што је државна.

  Наравно да је то једино исправно, ЗЕЛЕНИ не мисле затварати државне фирме, напротив.

  Наш циљ је да стратешке државне фирме јачају и буду што више профитабилне, поговово оне у производњи органске хране, зелене енергије и дрвне индустрије.

  Овим путем желим још једном унапријед да опоменем концесионаре на све природне ресурсе, нарочито оне који имају годинама еколошки и правно незаконите концесије, а нису још почели изградњу, све чекајући коме ће ту концесију продати, да на вријеме и у складу са Законом одустану.

  Доста је мини- централа у Републици Српској за које су папире добиле тајкунске српске фирме у договору са БИТАНГАМА ИЗ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, а данашњи власници су дјеца муслиманско-хрватских ратних профитера из Федерације,често и оних који су под истрагом за ратне злочине, оних који нису затворени на доживотну робију само зато што су народ опљачкали, па могу да купе наше СРПСКЕ БИТАНГЕ , све странце и све наше судије и тужиоце.

  Пун ми је к*рац оних који као имају имају фирме у иностранству(Швајцарска, Аустрија, Њемачка, Словенија….) са оснивачким улогом толиким, таман колико сам ја данас са друштвом попио.

  Најебали су сви од ЗЕЛЕНИХ, то је дефинитивно.

  Мислим да је овим који су мутили, али још ништа нису почели,боље и јефтиније да сами одустану, јебеш губитак, оно мало пара које су уложили, мислећи да ће педесет пута више зарадити,, него да им нова власт са ЗЕЛЕНОМ ИНКВИЗИЦИЈОМ у складу са Законом преиспита правну ваљаност све и једне концесије?

  Нека се сјети Ђокић, Голићка, Мирјанић и остали из владе СВОТА маја 2018 на Јахорини и моје завршне ријечи, онда када сам им јавно обећао да ћу им све концесије поништити?

  Значи, само будала може помислити да господин Никола Лазаревић не држи ријеч?

 2. Погледај ти туге и патриотизма, ни један коментар на ово?

  Ако се господо БОТОВИ оствари последњи удружени злочиначки подухват, , односно, ако се настави овако криминално давање концесија на преостале ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ, те ако се не изврши ревизија(пониште додијељене концесије) од ЗЕЛЕНЕ ИНКВИЗИЦИЈЕ, Република Српска ће изгубити десетине милијарди марака, народ ће бити подстанар и РОБ у рођеној кући, значи, живјећемо у робовласничком друштву и исцурити за десетак година са ових простора.

  Погледајте ко су на листама партија, видјећете да су то „БИЗМИСМЕНИ“,садашњи робовласници, да су то све бивши шофери, таксисти, људи са осам разреда школе, данас наоружани милионима и куповним дипломама.

  Неким је било мало да купе диплому, него су сељачине поред дипломе морали купити и докторате.

  Е, ћераћемо се, можда и улицом.