Троје мртвих у експлозији у Дагестану

Троје људи је погинуло, а троје рањено у експлозији аутомобила бомбе у Хасавјурту, граду у руској републици Дагестан, извјестили су руски медији. Експлозија се догодила синоћ код кафића на ободу Хасавјурта, рекао је агенцији Итар-тас с извор из дагестанског Министарства унутрашњих послова. Према том извору, непознати човјек је близу кафића "Караван", поред аутопута, паркирао украдени […]

четвртак, јануар 27, 2011 / 10:32

Троје људи је погинуло, а троје рањено у експлозији аутомобила бомбе у Хасавјурту, граду у руској републици Дагестан, извјестили су руски медији.

Експлозија се догодила синоћ код кафића на ободу Хасавјурта, рекао је агенцији Итар-тас с извор из дагестанског Министарства унутрашњих послова.

Према том извору, непознати човјек је близу кафића "Караван", поред аутопута, паркирао украдени аутомобил у коме је била бомбу.

У експлозији је погинуло троје људи, рањено још троје, а кафић је знатно оштећен.

Прије седам дана, непознати нападачи су поставили експлозивну направу ручне израде испред улаза у супермаркет "Караван" у Хасавјурту. Објекат је знатно оштећен, али у експлозији није било жртава.

Дагестанска полиција је подсјетила да криминалци понекад подмећу бомбе у објекте или возила пословних људи који одбијају да им плате "рекет".

Насиље у Дагестану је у порасту од 2000. године и у нападима су убијене стотине припадника снага безбедности, побуњеника и цивила.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *