Троицки суспендован на 18 мјесеци јер није дао крв за допинг-тест

Српски тенисер Виктор Троицки, бивши свјетски број 12, суспендован је на 18 мјесеци због кршења правила о допингу, саопштила је Међународна тениска федерација (ИТФ). Троицки је проглашен кривим за пропуст приликом допинг контроле на мастерс турниру у априлу у Монте Карлу, када није дао тражени узорак крви. "Троицки је обезбједио узорак урина, али није дао […]

петак, 26 јула, 2013 / 07:34

Српски тенисер Виктор Троицки, бивши свјетски број 12, суспендован је на 18 мјесеци због кршења правила о допингу, саопштила је Међународна тениска федерација (ИТФ).

Троицки је проглашен кривим за пропуст приликом допинг контроле на мастерс турниру у априлу у Монте Карлу, када није дао тражени узорак крви.

"Троицки је обезбједио узорак урина, али није дао узорак крви. Он је тврдио да је добио увјеравања од званичника допинг контроле да не мора да да крв, јер се тог дана није осјећао добро. Међутим, комисија није могла да прихвати такве аргументе и Троицки је суспендован на 18 мјесеци, а казна истиче у поноћ 24. јануара 2015. године", саопштила је ИТФ.

Српски тенисер је у осмини финала АТП турнира у Умагу поражен од Шпанца Томија Робреда са 2:0 у сетовима – 6:0, 6:4.