Троицки пао на старту!

Српски тенисер Виктор Троицки није успјео да се пласира у друго коло Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је касно синоћ на старту такмичења изгубио од Колумбијца Алехандра Фаље са 3:2 у сетовима – 3:6, 6:3, 4:6, 7:5, 7:5. Троицки је пропустио прилику да се придружи Јанку Типсаревићу, који је раније побједио Француза Огустана Жонсеа, […]

уторак, 30 августа, 2011 / 13:31

Српски тенисер Виктор Троицки није успјео да се пласира у друго коло Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је касно синоћ на старту такмичења изгубио од Колумбијца Алехандра Фаље са 3:2 у сетовима – 3:6, 6:3, 4:6, 7:5, 7:5.

Троицки је пропустио прилику да се придружи Јанку Типсаревићу, који је раније побједио Француза Огустана Жонсеа, неочекивано положивши оружје пред 119. тенисером са АТП листе у њиховом првом међусобном одмјеравању снага.

Послије рутински добијеног првог сета Троицки је неочекивано попустио у наставку, па се Фаља вратио у меч изједначивши на 1:1. Ипак, када је 16. тенисер свијета поново ухватио одговарајући ритам мало ко је могао да наслути да ће услиједити права драма.

Надахнути Колумбијац је заиграо као препорођен, изједначио је у сетовима на 2:2, да би и у петом био много конкретнији и сигурнији од ривала којем ништа није полазило за руком.

Деконцентрисани Троицки је правио бројне грешке, а његови ударци били су непрецизни и без жестине. Никако није успјевао да успостави одговарајућу игру, ударајући лоптицу веома често без контроле. Колумбијац је стрпљиво освајао поене и на крају потпуно заслужено славио после више од три и по сата маратонске узбудљиве борбе.

Наредни ривал Фаље је њемачки ветеран, 33. годишњи Томи Хас, који је савладао Француза Жонатана Даснијеа Де Вежија са 6:3, 6:4, 6:7 (5:7), 6:1.Оставите одговор